Välsmakande blåbärspaj tillsammans med mjukost

Letar du efter recept på pizza som du kan bjuda på under fest?

Smak och färgsättare för vispgrädde: blåbär

Oavsett om du vill göra en smakfull och frestande mild eller en kryddig och välsmakande maträtt till bjudning, så är flera av dem så lätta att du kanske vill fundera på att låta andra assistera dig att åstadkomma samtliga de diverse typerna som du kan komma att njuta av.

Till exempel kan du vara I behov av ett bra recept för att göra till ett pizza party.

Om du gör dem på festen, måhända fler av de som kommer till partyt vill hjälpa till att göra sin egen eller i alla fall assistera dig att utse ingredienser.

När du har barn och låter dem assistera dig, kommer de antagligen att vara glada och önskar villigt hjälpa till att göra en familjemiddag alternativt en smakfull dessert åt familjen som alla kan dela ihop.

De tycker det är roligt att göra degen, välja fyllningar och toppning på stora pizzor eller små enskilda pizzor för sig själva.

Om du ger dem chans att hjälpa dig kommer de att uppleva sig som en stor del av familjen och senare innan du vet ordet av, kommer de att göra dessa aptitretande recept själva för att betjäna dig.

Nedan finner du en god efterrättspizza som mixar smaker och aromer av blåbär samt cream cheese.

Den är enkel att göra och består av enbart ett fåtal ingredisner som är lätta att hitta.

Använd detta recept och anpassa det till din egen smak.

Exempelvis, snarare än att göra blåbär och färskost, kanske du vill testa jordgubbar, banan eller kanske till och med melon och cream cheese.

Recept på Blåbär samt färskost Efterrättspizza

Vad du behöver

1 bägare mjöl

¼ bägare strösocker

½ bägare smör eller margarin

1 kopp vispgrädde

1 förpackning uppmjukad färskost omkring 240 gram

1 kopp strösocker

1 blåbär aromer

Hur man gör det

Värm ugnen till 175 grader C.

I en rejäl bunke lägger du i mjöl, strösocker och smör alternativt margarin. Blanda ihop bra tills du kan göra en boll av degen.

Tryck ut denna blandning slätt på en 12 tums pizza pan.

Placera i ugnen för att bakas i ca 8 till 10 minuter eller tills brödet fått en lindrig gyllenbrun färg.

Ta ut ur ugnen och låt brödet kallna tills du kan vidröra det.

Med samma skål blandar du vispgrädde, den uppmjukade cream cheesen samt strösocker.

Blanda i blåbärsarom (efter smak) i grädden ihop i bunken tills blandningen är tjock samt smidig i konsistens.

Skeda denna fyllningsblandning ovan det kylda brödet jämnt och därefter placera det i kylskåp för att kylas ner i minst 3 till 4 timmar.

För allra bästa resultat kyl det alltsammans helst över natten.

Detta är endast en av de flera annorlunda typer av specialpizza du och din familj kan lära sig att åstadkomma samt njuta av. kan man vispa grädde som varit frusen