Avjoniserat vatten kallas vanligtvis superrent vatten och det används oftast för att rengöra fönster och åt fasadtvätt. Att det är avjoniserat innebär att det är fritt från främst kalk, men det innehåller även mindre av ämnena järn och magnesium. Vatten som har dessa ämnen i mindre grad försöker återställa sin egen naturliga balans. All smuts som vattnet kommer i kontakt med tas upp på ett väldigt effektivt sätt.

Vanligt vatten från en trädgårdsslang brukar ge ifrån sig vita rinningar och fläckar om man tvättar något. Många har till exempel märkt av det händer när man tvättar bilen själv. Gör man det istället med superrent vatten så torkar bilen utan att några beläggningar uppstår.

Detsamma gäller när man ska tvätta fönster. Med superrent vatten blir de riktigt rena och inga kalkfläckar kommer uppstå. Man brukar annars se ganska tydliga tendenser till kalkfläckar när man drar av fönstren med skrapa. Att tvätta de med superrent vatten medför att fönstren även kan självtorka.

ultrarent

Fördelarna med superrent vatten är många. Det är nämligen enklast att tvätta exempelvis en fasad med hjälp av en vattenkastare. Det innebär att man kan stå stadigt och stabilt på marknivå och man slipper använda stegar som kan leda till fallolyckor. Kostsamma ställningar eller liftar behöver man heller inte bemöda sig att hyra. Dessutom är superrent vatten fortfarande lika skonsamt för miljön. Det är ju egentligen bara vatten.

När man ska använda vattenkastare så kopplar man sig i anslutning till fastigheten. Det kan dock vara svårt beroende på placering. Man kan ha ett alldeles för stort avstånd till vattenkastaren, och ibland måste man dra slangen på lämplig väg inomhus vilket kan upplevas som otympligt. Vid sådana tillfällen är det ypperligt att istället använda sig av en vattentank.

Beroende på vad som ska tvättas så brukar dessa vattentankar fungera bra i ganska många sammanhang. Den är givetvis förflyttningsbar och några avstånd för slang behöver man inte bekymra sig över. Det finns varierande storlekar på vattentankarna ute på marknaden. Det man bör ha i åtanke när man kalkylerar sitt tvättprojekt är att man varje minut gör av med ca 2-2,5 liter vatten. Det innebär att det kan gå åt 150 liter vatten på bara en timme.