Söt hallonsmak från Aromhuset – nu i det kolsyrade vattnet på jobbet

Smaken av hallon har jämt haft en självklar plats eftersom hallon är så ljuvligt söt, god och somrig. Nyplockade, solvarma hallon med aningen vaniljglass eller en klick grädde är det inte många andra sötsaker i världen som slår. Hallon är också gott som paj, i hälsosamma smoothies eller som kräm. Vi har massor hallon i Sverige och man kan antingen plocka dem själv eller handla från affären när det är säsong, annars är det också vanligt att man köper frysta hallon för att kunna njuta av dem året om.

sodavatten

När Aromhuset nyligen lanserade sina 20 smaker för kolsyrat vatten så var Hallon en given hit. Det är en klassisk smak som lämpar sig väl i dricka och uppskattas av alla från de allra minsta till de allra äldsta. Aromhusets smaker för kolsyrat vatten gjorde snabbt succé och hallon tillhörde en av de mest framgångsrika smakerna. Aromhusets produkter är helt fria från socker och sötningsmedel, men samtidigt rika på både smak samt sötma. Man kan alltså till slut njuta av goda smaker utan att behöva ängslas för ett ökat kaloriintag, sockerchockar, hål i tänderna eller framtida hälsoproblem orsakade av kemiska tillsatser. Det är en stor anledning till varför smakerna har blivit så pass populära som de har.

En annan orsak till Aromhusets framgång är att folk dricker mer och mer smaksatt kolsyrat vatten, och att betala överpris för att släpa hem tunga flaskor med vatten känns trist och onödigt om det finns enklare och billigare valmöjligheter. Aromhusets smaker kan användas lika väl till köpt sodavatten som till billigare och miljövänligare hemkolsyrat vatten – resultatet blir samma sak. Genom att ha sina favoritsmaker från Aromhuset hemma i köket så har man ständigt tillgång till gott vatten. Många av smakerna kan även med fördel mixas för ännu mer intressanta kombinationer.

Nu släpper Gert Strand AB – som ligger bakom Aromhuset – sex av sina mest populära smaker i nytt format. Tanken är att smakerna ska kunna säljas till bolag som har en vattenautomat åtkomlig på jobbet för personalen att inta från. Allt fler chefer blir medvetna om vattnets goda inverkan på både hälsa och arbetsförmåga och genom att uppmuntra till ett ökat vattenintag så får man i längden både friskare och muntrare arbetskraft. Vanligt slätt vatten är måhända inte det mest inspirerande man kan dricka under arbetsdagen, men finns det en vattentank som ständigt är fylld med kallt, friskt, kolsyrat vatten – och därutöver någon god smak att tillsätta – så blir intresset för att fylla på vattennivån ett fullkomligt annat.

En av smakerna som släpps i detta nya format är hallon. Den nya flaskan är mycket större än den som lanserats för privatpersoner och rymmer hela 270 ml arom. Ifall man doserar enligt anvisningarna så räcker varje flaska till ungefär 58 liter vatten. Ett pumptryck är lagom till att smaksätta en liten plastmugg av standardtyp på 150 ml samt 3-4 pumptryck är en enastående dos till en halv liter vatten. Självfallet är man fri att mäta upp hur mycket eller lite man personligen önskar. De övriga fem smakerna i det nya sortimentet är granatäpple, äpple, blåbär, persika samt melon.