Silikonslang används offentligt i sammanhang där man behöver en transparent och flexibel slang

Till exempel i läkemedelsindustrin samt forskningen är silikonslang allmänt använd.

Silikonslangen tillverkas genom att man extruderar platina- eller peroxidhärdad silikon i lämplig dimension.

Man får därmed en slang som är så smakligt som immun mot påverkan av kemikalier. Igenom att bepansra slangen kan man få en större hållfasthet samt även använda undertryck i den.

Silikon, även kallat silikonelaster, är ett samlingsnamn för i grunden oorganiska polymerer som är baserade på kedjor av kisel samt oxygen.

Till dessa binds ibland olika art av organiska rester, det önskar säga kolväteföreningar. Silikon leder inte elektricitet, är ej lösligt med vatten samt är förhållandevis tåligt mot kemisk påverkan.

Silikonmassan är mjuk och formbar innan den har härdat. Materialet används bland annat för att täta fogar.

Silikonslang

Det är en högprestanda slang som är i huvudsak framtagen för att transportera luft eller fluid. Slangen innehar flertalet depå armering för att fixa höga arbetstryck. Utmärkt att använda i t.ex. en bilmotor där det ställs krav på en slang som klarar av hög temperatur och tryck (kylarslangar eller turboslangar)! Men denna art av slang kan hava många fler användningsområden än bilmotorer!

SH platinahärdad kryssarmerad silikonslang av medicinisk kvalitet är tillverkad i renrum Class 1000, med armering av polyester alternativt Nomex.

För bruk i pharma, biomedicin, kosmetik alternativt vid beredning av livsmedel. SH har genomgått omfattande fysikaliska, kemiska, samt biologisk tester och uppfyller USP Class VI, FDA CFR 177.2600, ISO 10993 och 3A standard. Klicka här för mer info.

Slangtypen tillverkas oxå i peroxidvulkat utförande av FDA CFR 177.2600 godkänt stoff.