Soda Streams främsta konkurrent heter Wasser Maxx

Aga marknadsför Wasser Maxx som är ett stort märke i handeln vad gäller kolsyremaskiner. Man har kunnat få tag på kolsyremaskiner för hemmabruk i över hundra år, men inte förrän på 50-talet kom de ut på den kommersiella marknaden. Grundaren till alla kolsyremaskiners flaggskepp, Sodastream, skapade den första kolsyremaskinen som han då kallade för «Apparatus for aerating liquids», det skedde år 1903. Fastän idén har funnits med ett längre tag så dröjde det till 70- och 80-talen tills kolsyremaskinerna blev ordentligt populära.

Sodastream är naturligtvis Wasser Maxx största konkurrent och lever väl på sin höga kvalitet samt långa erfarenhet. Aga är dock även väletablerade och står sig tämligen bra mot Sodastream tack vare god kvalité samt en aning lägre priser. Aga tillverkar också carbonatorer, både för hemmabruk och professionellt användande. De är kända som specialister gällande kolsyra.

Carbonatorer säljs allt mer, även till privatpersoner som gärna vill ha lyxen med tillgång till kolsyrat vatten genast ur kranen. Vattnet kommer från det vanliga vattenröret och kolsyras i ett aggregat som fästes under vasken. Vissa av dessa har dessutom vattenkylare vilket gör det lättare för kolsyran att stanna kvar i vattnet, samt gör det extra friskt och fräscht varje gång man vill intaga en aning bubbelvatten. En kolsyrepatron för en carbonator brukar innehålla kolsyra för ungefär 100 liter vatten.

Wasser Maxx har ett brett utbud av vanliga kolsyremaskiner, vilka därtill är aningen billigare än konkurrenten Sodastreams. Det är nog mycket tack vare kontinuerlig kvalitet samt konkurrenskraftiga priser såsom Wasser Maxx lyckats bli en så pass stor medtävlare i spelet om kolsyrekunderna.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer mineralvattenbubbelvatten

Aga gör sina egna kolsyrepatroner som rymmer 425 gram kolsyra i enlighet med – europeisk standard. Sodastreams gaspatroner Alcojet samt Alco2jet består av lika mycket och bägge cylindrarna har samma typ av ventil så vilken som går att nyttja till bägge märkena. Det därför att gaser inte ska kunna förväxlas och användas i farliga situationer.

En kolsyrepatron av denna standardstorlek räcker till ca 50 liter vatten, vilket självklart beror lite på hur mycket kolsyra man vill ha i sitt vatten. När kolsyran är förbrukad lämnar man in den hos sin återförsäljare och får en fylld till betydligt lägre pris än om man köper en ny.

Aga gör inte enbart Wasser Maxx kolsyremaskiner, carbonatorer samt utmärkt kolsyra, utan även aromer till bordsvatten. De har fruktiga smaker till bordsvatten som varken består av socker alternativt sötningsmedel, dessutom har de två klassiska cideressenser. Andra företag som är framgångsrika gällande aromer samt essenser är Aromhuset, Sodastream, Bob och Sonjo.

Kolsyrat vatten är dyrt att handla i vanliga butiker. Fastän innehållet i vilken läskflaska som helst båstår till ungefär 90 % av vatten, betalar vi mer för det än vad vi gör om vi kolsyrar och smaksätter vårt eget kranvatten. Störst vinst gör man på att framställa sitt eget mineralvatten utan att tillsätta aromer, men oavsett så går man ganska snabbt i vinst när man investerar in en sodastreamer.

Det är betydligt lättare att få i sig tillräckligt med vätska ifall man dricker goda drycker. Istället för att slösa slantar på dyra flaskor vichyvatten kan man producera sitt eget, som blir exakt så som man vill ha det, samtidigt som man slipper bidra till alla miljöföroreningar förknippade med vattentransporter. Med hjälp av en Wasser Maxx blir vattnet billigare, roligare, godare och mer miljövänligt.