Artros kan behandlas med glukosamintabletter

Om du tror du drabbats av artros bör du omedelbart kolla upp det med läkare, Man ska alltid uppsöka en läkare för att konstatera att det minsann rör sig om artros i knä, artros axel alternativt var man nu upplever krämpa och minskad rörlighet. Men det kan likaså vara smart att börja med glukosamintabletter som innehåller ämnet glukosamin som är känt för att ha smärtstillande verkning och som kan giva ökad rörlighet i leden som har drabbats.

Glukosamintabletter

En verkningsfull kur med glukosamintabletter samt viktiga övningar

Undantagen att rådslå med en kunnig läkare och börja ta glukosamintabletter så kan man även komma igång med sjukgymnastik. Det här betyder ej nödvändigtvis att man måste få en remiss och gå till en sjukgymnast som är sakkunnig på saker såsom artros i nacken och artros i foten. Visst kan det vara bra att få experthjälp men viss artros behandling kan man också genomföra själv.

Lär man sig bara rätt övningar så behöver man icke ens ett gym för att stärka de delar av kroppen som har drabbats av sjukdomen. För vissa så kan det vara komplicerat att vara konsekvent då man icke har en sjukgymnast som väntar alternativt ett gymkort som man har betalat för, och det är förstås även något som man ska betänka då man planerar för att behandla artrosen.

Köpa glukosamin online till ett bra pris

Glukosamin räknas som läkemedel men säljs också som kosttillskott i mindre förpackningar. Dessa kan man finna på Apoteket men det är bra mycket smartare att handla glukosamintillskott online där man kan få bättre priser. På en sajt som all-fraktfritt.se så finner man exakt samma glukosamintabletter men till ett mycket bättre pris än det man får hos Apoteket.

Det är därjämte lätt att beställa den här typen av varor online. De skickas kvickt till den adress som man anger och så kan man sätta igång med tabletterna som kan leda till att man får förbättrad rörlighet och dessutom speciell smärtlindring.

Men funkar det verkligen med glukosamin då man har artrosproblem?

Tester på djur har bekräftat att glukosaminet kan vara en avlastning då brosket bryts ned på grund av åldrandet. Studier på personer har fått lite olika resultat men det lutar ändå mot att detta är ett ämne som minsann gör en skillnad.

OBS: det finns mängder av vetenskapliga tester som visar att glukosamin funkar. Men de är allihopa utförda med 1500 mg per dag. 2 tabletter (som det står på apotekets burkar pga. svenska regler) räcker ej. 2 1/2-3 tabletter behövs.
Likaledes står det ej på burkarna att man måste ta glukosamin i all framtid för att kroppen tillverkar för lite själv. Det tar 3 veckor innan behandlingen börjar verka, en del tillverkare glömmer att tala om detta också.

Även ifall läkare vet att detta ämnet faktiskt gör en skillnad så är det ej så enkelt att de jämt kan rekommendera att ta det som tillskott. Det här beror på att man behöver fler studier som kan belägga att det faktiskt funkar på alla patientgrupper och antagligen viktigare, att man måste pröva att det är säkert för gravida samt andra specifika grupper att använda sig av glukosaminet.

De som har börjat behandla med glukosamintabletter kan även intyga att de minsann mår bättre och det här är kanhända viktigare än massor studier som bekräftar detta. I diverse forumtrådar finns diskussioner om detta.