Snygg kolsyremaskin i köket – Wassermaxx Deluxe

Bland Wassermaxx produkter ingår Wassermaxx Deluxe som har en enormt attraktiv design. Den är designad i rostfritt stål och har både mer klass och tyngd än sina småsyskon. Prismässigt ligger Wassermaxx Deluxe på omkring 1000-lappen, och då ingår en kolsyrepatron från Aga och två PET-flaskor.

Det enda man behöver göra sedan är att lämna in sin kolsyrepatron mot en fylld när den, efter ca 50 liter vatten, tar slut, samt hålla PET-flaskorna rena och fräscha. En ny gaspatron från Aga kostar drygt 200 kronor medan ett inbyte går på under 100-lappen. PET-flaskorna ska inte diskas i maskin, men är lätta att tvätta för hand med hjälp av en aning diskmedel samt vatten.

Wassermaxx Deluxe skänker gott kolsyrat vatten eller smarrig läsk på endast några sekunder. Man fyller PET-flaskan med vatten, skruvar fast den i maskinen och trycker på knappen och tjoff, så är vattnet fullt med krispiga bubblor. Vill man därpå smaksätta vattnet med läskessenser alternativt bordsvattenaromer så droppar man enbart i dessa efter tycke och smak.

Aga, som ju marknadsför Wassermaxx, framställer egna essenser, dels bordsvattenaromer med fruktiga smaker, utan sötningstillsatser samt socker, dels cider- och energidrycksessenser. De har inget stort urval, men det de erbjuder håller hög kvalitet. Det finns naturligtvis andra märken man kan testa när det gäller smak. Sodastream har många smaker, de består av i regel både artificiella sötningsmedel och socker. Aromhuset har ett brett sortiment av bordsvattenaromer utan socker och sötningsmedel, de är lätta att beställa från allt-fraktfritt.com. Andra företag som framställer olika essenser är Sonjo och saftföretaget Bob.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Vatten är nödvändigt för oss att inta, vi bör få i oss omkring 1-2 liter vatten om dagen och det är för flera tufft. Har man en Wassermaxx Deluxe, eller en annan typ av kolsyremaskin blir vattendrickandet roligare. Man kan prova fram olika favoritsmaker samt variera smaklöst bubbelvatten med riktigt smakrika läskedrycker, allting efter personlig dagsform.

Att handla vatten på flaska är sanslöst dyrt om man räknar på literpriset. Vårt kranvatten kostar ungefär 1000 gånger mindre än buteljerat vatten. Riktigt så stor skillnad är det inte om man räknar in kostnader för kolsyra samt eventuell smaksättare, men oavsett så kommer man undan bra mycket billigare genom att framställa sitt eget bordsvatten mot att köpa buteljerat mineralvatten.

Andra fördelar är att man får det exakt så som man vill ha det, flera gånger kan Ramlösa, Loka samt Vichy Nouveau upplevas som aningen blaskiga då smaksättningen är väldigt mild. Ifall man smaksätter själv så anpassar man mängd efter personlig smak. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor, burkar samt backar fram och tillbaka till affären, med hjälp av en sodastreamer har man allt man behöver hemma. Enbart co2 cylindern behöver fyllas på någon gång ibland. Det medför givetvis också att man gör en god gärning för miljön. Man slipper bidra till alla transporter av vatten och läsk som släpper ut orimliga mängder koldioxid i vår atmosfär.

Man kan finna mängder av olika kolsyremaskiner i handeln, de största märken är Wassermaxx och Sodastream. Wassermaxx Deluxe finns att köpa i välsorterade elektronikaffärer samt i större varuhus.