Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets smak av päron

Päronet är en söt samt saftig frukt som uppskattas lika väl av vuxna som barn. Det plockas från päronträdet som är ett stort, rakt träd som är nästan lika slittåligt som äppelträdet. Päronet är, precis som äpplet, en av få frukter som helst växer samt frodas i vårt sydsvenska klimat och har funnits här sedan Medeltiden. Päronen mognar under sensommaren och har sin skördetid mellan augusti och september. Päron kan lagras rätt så länge i kall miljö, men är otroligt känsligt för stötar varefter det ruttnar fort.

smakaromersmaker för kolsyrat vattensmakessenser kolsyrat vatten

Smaken av ett moget päron är söt och mjuk och är ingalunda lika syrligt som äpplet. Det finns annorlunda sorter och både smak samt konsistens varierar. Ett päron kan vara någorlunda torrt, mjöligt alternativt så saftigt att det är problematiskt med all saft som rinner ur det när man sätter tänderna i det. Vanligtvis används päronet till att ätas som det är, men stundtals görs det också mos alternativt juice.

När Gert Strand skulle ta fram 16 smakessenser åt kolsyrat vatten så valde han att göra en essens med smak av Päron. Han var säker på att det skulle kunna bli en favorit bland flera. Aromhusets Päron är en essens totalt utan socker eller sötningsmedel. Både smak samt lukt stämmer fullständigt överens med riktiga päron och att ha päronsmak i sitt bordsvatten är väldigt gott och uppfriskande.

Alla Aromhusets smaker går att mixa med varandra. Just Päron är mycket god som den är eller tillsammans med Äpple alternativt Persika. Päron och Vanilj är dessutom en perfekt kombination, om än kanske lite otippad.

Det faktum att Aromhusets essenser är fria från socker gör att de ligger enormt rätt i tiden. De kan drickas med gott samvete av både barn samt vuxna och är absolut ett piggare alternativ än typiskt, slätt vatten. Vi dricker överhuvudtaget mer kolsyrat vatten än tidigare och smaksatt kolsyrat vatten säljs det mer av i butikerna är naturellt. Efterfrågan är enorm men utbudet är, trots att det är betydligt större än i de flesta övriga länder, ännu tämligen begränsat. Det finns någorlunda många smaker, men smakstyrkan är vanligtvis väldigt svag och stundtals hade det varit gott med aningen extra smak.

Aromhusets essensflaskor består av 30 ml koncentrerad smak samt räcker till ca 15 liter kolsyrat vatten. Man rekommenderar 2 ml essens per liter vatten för att erhålla en smakstyrka som ligger något över den man httar i butikens drycker. Det är dock helt upp till en själv ifall man vill ha svagare alternativt starkare smak och med flaskans kapsyl alternativt medföljande doseringspipett är doseringen verkligen lätt.

Man kan nyttja Aromhusets Päron till färdigt kolsyrat vatten från affären, men vill man spara lite pengar, slit och släp samt åstadkomma en god gärning för miljön, så kan man lika gärna investera i en kolsyremaskin och åstadkomma jobbet själv. Det tar inte mer än några sekunder att kolsyra kranvatten och resultatet blir detsamma som det man får från de dyra märkena i närbutikens hyllor. Vad gäller Aromhusets Päron samt övriga essenser så passar de lika bra att ha i samtliga sorters kolsyrat vatten.