Järnsulfat mot mossa är ett effektivt medel

Mossa I gräsmattan är inget som de allra flesta uppskattar. Är man ej ett skogstroll med lurviga tår så ser man beredvilligt att gräset förblir utan alltför avsevärt mossväxt, men det är ej alltid så enkelt att komma till bukt med mossan och det gäller att starta behandla med järnsulfat mot mossa med mossa gti eller annan form av järnvitriol i tid.

Betänk att mossa börjar växa redan vid 4 grader medan själva gräset kräver högre temperaturer och du inser att vi här talar om en livskraftig organism som kommer att ha goda chanser att ta över din gräsmatta.

bred spridarbom till vattenkanna

Motverka mossan i gräset med järnsulfat mot mossa

Det finns en rad olika produkter för mossbekämpning men något som funkar bättre än det mesta är att nyttja järnsulfat mot mossa. Järnsulfatet är naturligt och därutöver utmärkt för gräset så här slår du två flugor i en smäll. Men hur ska man distribuera järnsulfat på gräsmattan på ett praktiskt sätt?

Har man en stor gräsmatta så kan det ju kännas svårt att slira runt en fuktig höstdag med en vattenkanna där man har blandat till sin järnsulfatmix. Då blir det bra mycket enklare med mossa gti som är en smart produkt som gör det lätt att bearbeta med regelbundna mellanrum.

Mossa GTI är 288 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Detta är fyllt i en 1-liters ejektorflaska som kopplas på vattenslangen samt sprutar ut en mix av koncentrat samt vatten. Man kan införskaffa en egen ejektordunk på allt-fraktfritt.se samt mixa koncentrat på 200-250 gram järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter. Till en bråkdel av priset.

Använd flaskan som automatiskt tillför järnsulfat till vattnet som kommer från din trädgårdsslang. Mossa gti ejektordunk har en finurlig konstruktion som gör det riktigt roligt att sprida det järnsulfat mossan hatar!

Ta hand om mossan på gräset såväl som mossan på taket

Med tak gti samt mossa gti så får man medel mot mossa oavsett om den sitter i gräsmattan alternativt på taket. Med en enda dunk så kommer man långt så det här är ett bra val för den som har en större tomt och måhända ett större hus.

Behändighet är betydelsefullt och det skall du tänka på då du ser på järnsulfat mot mossa pris. Det finns faktiskt en god anledning till att man väljer att bekosta dyrt för en komplett lösning som åstadkommer att man kommer åt ordentligt på gräset och på taket.

Snabba och enkla behandlingsmetoder för trädgården

Även om vi älskar att vistas i trädgården och pyssla med dess skötsel så finns det förstås gränser för hur länge man kan hålla på med att distribuera järnsulfat i gräsmattan. Ifall du tänker använda järnsulfat mot ogräs för att få mer gjort på samma gång så ska du tänka på att använda en kombination där du får med ett effektivt ogräsmedel. Klicka här nu för mer detaljer järnvitriol köpa.

Med flaskan som du kan förena till trädgårdsslangen så går det snabbare att bearbeta och du skall även tänka på hur du planerar in behandlingar av gräset. Det blir som effektivast med järnsulfat mot mossa då du inte ger mossan en faktisk chans att komma igen.

Något som gör järnsulfatet så pass populärt är att man hastigt ser resultat av behandlingen. Nonchalera mossrivaren och använd istället järnsulfatet en gång på våren samt en gång på hösten för att erhålla områdets allra finaste gräsmatta.