Hjälp att få mot artros i fötterna

Det är rätt vanligt att man talar om artrosen som en förslitning av leder men det här är inte en bra benämning för det får det att låta som om det här är en sjukdom som uppstår av att man har slitit på kroppen. Även ifall det är så att man kan få artros i fötterna då man har utsatt dem för alltför stora påfrestningar under en längre tid så är det betydelsefullt att förstå att det finns mer som påverkar.

Glukosamin bild

Man kan ju även bli stel i lederna av andra skäl än just artros och det är viktigt att få en god diagnos av den stelhet och den smärta som man upplever före man sätter in någon form av behandling av artros. Idag så finns det artros hälsokost och artros naturläkemedel som är till därför att hindra det centrala problemet med den här sjukdomen alltså att brosket i lederna förstörs snabbare än vad det åter produceras.

Artros i fötterna

Det är vanligtvis kvinnor som klagar på att stortån inte längre är lika rörlig som tidigare. Det här kan ju bli bekymmersamt ifall man har skor med hög klack där man lägger stor vikt på den främre delen av foten. Det är inte så att artros i fötterna måste begynna på ett akut sätt med svår smärta. Det man kan se generellt sett för den här folksjukdomen är att den kan smyga sig på och börja som en känsla av orörlighet för att därefter övergå i smärta. glukosamin och kondroitinsulfat

Eftersom att det rentav inte är så att artrosen är detsamma som nötning av leder så är det angeläget att förstå att den behandling artros kräver inte innebär att man ska sitta still. Med en kombination av smarta artros kosttillskott samt uppbyggande sjukgymnastik så kan man komma långt.

Men åter igen, det är betydelsefullt att befästa att det faktiskt rör sig om artros fötter kan drabbas av och ej om ett annat tillstånd som psoriasisartrit som har liknande symptom.

Möjlig behandling

Den artros fötter kan utsättas för kan vara besvärlig därför att vi är så beroende av att kunna gå och stå på ett vanligt sätt. Det går inte att bota den här sjukdomen men med rätt behandling så kan man bromsa den och dessutom mildra besvären som uppstår.

Det finns åtskilliga studier som visar att glukosamin kan ge den lindring som man är ute efter. Det här beror på att glukosaminet har en smörjande effekt och att det även kan skydda brosket samt påverka återuppbyggnaden på ett positivt vis.

Med kosttillskott som kombinerar glukosamin med msm som har antiinflammatorisk effekt så kan man komma långt, men liksom med allt annat här i livet så är det relevant med ett helhetsperspektiv. För att behandla artros i fötter så behöver man leva på ett hälsosamt vis, fortsätta röra sig och dessutom ta hjälp av en erfaren sjukgymnast för att vara medveten om hur man ska träna. När man väl får helheten så kan man komma ifrån kortison och andra mediciner för att istället använda sig av mer naturliga alternativ som glukosamintillskott och msm (organiskt svavel).