Inte samtliga av oss har råd att ha ett glas gott vin på våra bord vid våra måltider.
Men om det nu vore möjligt, skulle samtliga älska att äta till ackompanjemang av denna dryck.
Vin är en dryck som har firats sedan urminnes tider.
Det finns skrift som visar att det bryggdes och fanns med på favoritlistan redan när människan precis hade lärt sig att odla sin föda.
Denna dryck rekommenderas för konsumtion av män, kvinnor samt pensionärer.
Det röda druvvinet i synnerhet har visat några exceptionella egenskaper vad gäller att stoppa åldrande, liksom att det har många medicinska fördelar ifall de tas regelbundet eftersom det är ytterst rikt på antioxidanter.
För dem som inte kan köpa vin, är alltsammans icke förlorat.
Vem som helst kan åstadkomma ett någorlunda bra vin med ingredienser från kökshyllan.
Detta inlägg kommer att visa dig hur man utför detta.
Innan vi börjar bör jag berätta att det finns ett enklare sätt som också ger ett smakrikare vin. Beställ en vinsats från vinbryggare startpaket – klicka här ifrån hembryggning.se, prisad.se eller liknande marknadsplats.
Med lite övning kommer du att klara av att brygga ditt eget billiga vin som i smak kan tävla med de allra ultimata (hmmm).
Vad du behöver för ditt hemgjorda vin
En halv bägare socker
144 gram druvsaft (ca tre burkar) – se till att dessa är 100 procent druvsaft och ej innehar några övriga tillsatser
En flaska där du kan mäta fyra liter vätska
Två-tre ordinarie ballonger
Vatten – Det rekommenderas att använda destillerat vatten, men du kan nyttja ditt vanliga kranvatten för att ytterligare krympa kostnaderna
Ett stift som kommer att användas för att göra några hål i ballongerna
Vinjäst. Men ifall du inte har det, kan vanligt bagerijäst fungera också fast smaken blir dessvärre därefter.
Kolla på internet efter ett bra vinjäst, de kostar inte många kronor per komplett flaska.
För nybörjare som behöver en aning mer orientering samt hjälp, skulle det vara bra om du se till att du har med dig en mätkopp, ett gummiband eller ett stramt rep, en tratt samt flaskor
Kavla upp ärmarna och gör dig redo att tillverka vin
Ta tratten och häll därefter saften i behållaren.
Häll samtliga 3 burkar (totalt 144 gram) och häll efteråt i dubbelt så mycket vatten.
Om du har tre burkar saft, häll 6 burkar vatten.
Skaka alltihop tills blandningen blir helt enhetlig.
Vid denna punkt, addera den halva koppen socker.
Skaka igen noga.
Sockret bör helst vara fullständigt löst i slutet av blandningen.
Nu tar vi jästen.
Följ instruktionerna, blanda ut jästen i enlighet med instruktioner och få den redo för tillämpning.
När jästen är klar, tillsätt också denna till blandningen du har och skaka återigen.
När detta har slutförts, binda du ballongen till mynningen av behållaren.
Säkerställ att ballongen har en del hål i sig före du knyter fast den till mynningen av behållaren.
Det finns ett speciellt sätt att binda ballongen till mynningen av behållaren.
Det bör vara väl gjort samt tätt (här kan du nyttja snöre eller gummiband att binda med).
Placera behållaren på en varm plats, där den inte bör störas på åtminstone en halv dag (tolv timmar).
Vid slutet av denna tid kan du höra poppande ljud av bubblor.
Detta är ett intyg på att jästen fungerar bra.
När dagarna passerar (processen kan ta några 2-3 veckor) kommer ballongen att vara uppblåst med hjälp av gas som genereras av jäsningsprocessen.
Så länge ballongen blåses upp är processen verksam.
Du kommer att veta när vinet är färdigt, när ballongen töms.
Ditt vin är färdigt!
Nu tvingas du tappa det långsamt genom en sil i de flaskor du önskar lagra det i.
Flaskorna bör företrädesvis ha en mörk färg.
Stoppa in i kylskåpet och njut efteråt av ditt eget vin som kostade nästan inget alls – men det är smaskigt!