Glycerin hjälper dig med det mesta

Du kanske undrar “vad är glycerin?” för att du har läst om detta spännande ämne online. Glycerinet är en trevärdig alkohol som finns i fett och som kan användas på lite olika sätt. Glycerin (Glycerol) är det ämne som skänker fyllighet i vin och finns i mängder av födoämne.

Du har möjligen hört talas om glycerol som är ett annat namn för samma sak och som bland annat används inom fitness-industrin därför att man ser att det ger en speciell effekt på trycket i musklerna. Men det är ej enbart muskelknuttar som är intresserade av vegetabilisk glycerin.

Glycerin

Använd glycerol i vardagen till allting från fitness till behandling av smuts

Den glycerol apoteket säljer är säker att bruka men man får förstås icke så mycket. glycerin glycerol. Det kan vara klokt att glycerol handla online i andra butiker såsom Tradera eller allt-fraktfritt.se, för att få ett bättre pris och mer av varan. Köp uteslutande livsmedelsgodkänd glycerin.

Glycerol användning är varierad så man kan nyttja tuben alternativt burken som man har köpt till flera skilda saker.

Visste du att du rentav kan få bort en ihärdig fläck med glycerin? Exakt som med andra fläckborttagare så ska du behandla fläcken med glycerinet en bra stund innan du drar igång tvättmaskinen. Några timmar före tvätt är att rekommendera för bästa resultat.

Man kan även nyttja ämnet för hobbyaktiviteter. Gör en egen snöglob med glycerolen som en viktig ingrediens. Såpbubblor kan också ses som en hobbyverksamhet och om du vill ha riktigt stora bubblor så ska du mixa glycerinet i mixen med vatten samt vanligt diskmedel. Det här gör minsann susen!

Ett helt naturligt ämne som man ska bruka på varsamt sätt

Det ska sägas att det här är ett ämne som rentav finns i vår kropp och du kommer att se att glycerinet används flitigt i hudvårdsprodukter. Läs på baksidan av din hudkräm och du bör finna detta ämne helt enkelt för att det är så bra på att binda vatten och det är ju en verkan som vi vill komma åt inom hudvård.

Den som vill ge musklerna lite hjälp kan kombinera andra produkter med en aning glycerin därför att få maxad verkan men här ska man minsann vara försiktig. De som har testat det här och som har överdrivit kan rapportera om magont som resultat. Då kan det eventuellt vara säkrare att införskaffa en färdig fitness-produkt där glycerolen ingår som en av ingredienserna.

Ifall du ska glycerol införskaffa för invärtes bruk så innefatta det att du får en produkt som är pålitlig att förtära. Stundvis så kan det ju finnas annat i produkten som kan vara farligt att få i sig så det är angeläget att man är varse om vad man handlar och till vad.

Hemmagjord hudvård som verkligen fungerar som den ska

Man kan även satsa på glycerin som en produkt som man gör egna hudvårdsprodukter med. Det finns de som anser att man ej behöver införskaffa dyra krämer då man helt enkelt kan smeta glycerolen i ansiktet. Överbliven glycerin kan med fördel användas som medel att avlägsna fläckar med.