Gå ner i vikt med Saigonkanel

Saigonkanel och annan kanel

Det finns en kanel som heter Saigonkanel som äger samma egenskaper som den vanliga Kassiakanel vi handlar i livsmedelsbutikerna. Skillnaden mellan Saigonkanel och Kassiakanel är främst att Saigonkanel har betydligt mer kanelaldehyd i sig än ordinär Kassiakanel har, därmed har den även starkare smak, doft och större inflytande gällande kroppens funktioner. Om man kryddar morgonfilen med Saigonkanel behöver man mindre dos än man i regel använder av vanlig Kassiakanel.

En annan kanelsort, som inte får missas är Ceylonkanel – den äkta kanelen. Visserligen är det den äkta kanelsorten, men vad gäller dess egenskaper är det inte alls lika slående som Kassiakanel, eller ännu mer, Saigonkanel.

Kassiakanel och Saigonkanel är tätt besläktade med varandra, men där Kassiakanel vanligtvis är billig och enkel att få tag på så är Saigonkanel dyrare och inte alls lika vanligt förekommande inom handeln.

Saigonkanel för blodsockerbalans

En övervägande andel studier visar att det verksamma ämnet i kanel – kanelaldehyd – äger blodsockersänkande egenskaper. Många som drabbats av så kallad «sockersjuka» rekommenderas att äta kanel dagligen, speciellt människor som fortfarande inte har diagnosen diabetes, men som ligger i farozonen, har mycket att vinna av att låta kanel bli ett varaktitg inslag i kosten. grön te bantning
.

Att reducera blodsockret är främjande för samtliga, de värsta blodsockertopparna och -dalarna är påfrestande för systemet och kanelen tar udden av just dessa.

Saigonkanel och fettförbränning

Saigonkanel främjar insulinkänsligheten vilket gör att receptorerna i cellerna snabbare suger åt sig näring. Mindre insulin produceras och eftersom att insulin är ett anabolt hormon som skapar tillväxt när det uppstår ett överflöd, så reduceras alltså inlagringen av energi i fettvävnaden om man äter kanel.

Man får dessa effekter av all kanel, men i överlägset störst utsträckning av Saigonkanel eftersom att den är så förmögen på kanelaldehyd.

Hur mycket Saigonkanel behövs för att erhålla effekt?

Det är en undran som kräver ett flexibelt svar. Alla är vi olika, olika byggda, olika stora samt olika känsliga. För Ceylonkanel brukar man rekommendera ett intag av minde än sex gram dagligen, men när det gäller Kassiakanel och Saigonkanel, som är starkare sorter, så ligger denna gräns på fyra gram dagligen.

För att «få effekt», dvs. erhålla ökad insulinkänslighet och därmed effektiviserad fettförbränning så krävs inte stora mängder, men en återkommande dos på ett par gram kanel till frukost varje morgon är oerhört gynnsamt – och gott!

Det är någonting man inte får glömma bort i jakten på hälsan – att njutningen är en mycket viktig faktor i sig och när man kommer över en så enastående, naturligt mirakulös smaksättning som kanel, som är så sagolikt god, så får man helt enkelt inte låta bli att begagna den.

Den som går på lågkolhydratsdieter som Atkins samt LCHF har också något att vinna vid ett kontinuerligt intag av Saigonkanel med tanke på att denna mustiga krydda har visat sig främja kroppen att gå in i ketos.

Handla högkvalitativ Saigonkanel från Gert Strand AB

Saigonkanel är ännu inte en etablerad kanel i dagligvaruhandeln, men på nätet är den förhållandevis enkel att finna. Handla din Saigonkanel hos Gert Strand AB för att vara säker på att den kanel du köper håller hög kvalitet.
Saigonkanel hjälper dig att gå ner i vikt