Dekorera fint med en gräddsifon

Har man väl skaffat en gräddsifon (gräddsifoner och gräddpatroner finns till enastående priser på http://allt-fraktfritt.se/graddsifoner-som-vispar-vispgradde.html) så kan det vara komplicerat att avstå att frambringa vackra efterrätter. Detta är ett verktyg som man får en så stor användning av därför att det kan användas till mer än grädde. Med lustgaspatroner så kan gräddsifonen få grädden att bli mullig på nolltid och den kan likaså skumma och tjockna till såser så att man får elegant servering.

n2o

Dekorera med grädde med hjälp av den smarta gräddsifonen

Vill man ha grädde på kakan alternativt måhända på fruktfatet så är det ju angeläget att man får en attraherande klick som gör att det hela ser aptitligt ut. Man möjligen använder sig av smaksatt grädde alternativt så har man laddat gräddsifonen med vanlig sås som man vill fluffa till på fatet. Med lustgas så fungerar en gräddsifon perfekt och ger det där fluffiga intrycket som man är ute efter.

Man måste ingalunda hålla sig till vispgrädde. Du kan fylla sifonen med vilken sås som helst och sedan få till professionell servering som får din efterrätt att se ut som det som serveras på matställe! gräddsifonen. Det som är så bra när man jobbar med vispgrädde är den noggrannhet som man får. Man kan ju punktdekorera på en kaka alternativt på ett fat på ett sätt som gör att det faktiskt ser proffsigt ut.

Ifall man serverar plättar alternativt pannkakor så kan man vara ordentlig med att det inte blir för mycket av det goda då man spritsar på med smaksatt grädde som man kanske även har färgsatt för att få än mer effekt. Detta kan vara bra då man möjligtvis håller en diet alternativt då man icke vill ge barnen för mycket av grädden.

Något som är så bra med detta verktyget är att det blir så mycket enklare att arbeta i köket. När man väl inser samtliga användningsområden så kommer hemmets gräddsifon vanligtvis fram och det gäller att se till att den alltid är laddad med lustgas så att man kan spraya och fluffa på precis då man har behov av det.

Faran med att ha gräddsifon med lustgaspatroner hemma

Det finns dessvärre en fara med en gräddsifon och det är att ungdomar har kommit på att man kan nyttja sig av dikväveoxid som en drog, skrattgas. Det här är ett användningsområde som man bör hålla sig borta från. Lustgas används ju dessutom på sjukhus men då är den blandad med syre vilket gör att det inte blir så farligt att inhalera gasen. Den gas som finns i gräddsifoner är i ren form och man behöver icke inhalera mycket för att få sig en skrattattack av det här.

Ifall man testar en gång så är det ingen större fara men ungdomar som sätter det hela i system och ideligen inhalerar lustgasen kan bli sjuka av detta. Har man ungdomar hemma så gäller det således att man sätter upp tydliga regler för hur husets gräddsifon ska användas. Det vore ju träligt att upptäcka sifonen med tomma patroner.