Eteriska oljor kan inte bara göra nytta under förkylningstider.

Du visste förmodligen inte att eteriska oljor inte bara doftar gott, de kan påverka din hälsa också. Det är faktiskt så att man med eteriska oljor kan desinfektera luft och på så vis skapa en bättre miljö särskilt under förkylningstider. Eterisk olja har oftast en väldefinierad doft som kan lokaliseras till en speciell växt.

Eteriska

Man kan pressa eller utvinna oljorna ur frön, löv, blommor och till och med rötter. Oljornas dofter används som de är eller i fallet med aromterapi för att ge ökat välbefinnande och hälsa. Det är mycket vanligt att oljorna används vid karamell- och annan godistillverkning.

När det börjar bli förkylningstider är det bra att ha lite eteriska oljor hemma.

Det är i förkylningstider när näsan är täppt som oljorna kan visa sina förtjänster som mest. Beroende på ditt humör och väderlek kan du välja en specifik eterisk olja för att ge ditt hem en väldoftande och välkomnande atmosfär. Doftolja kan ha olika dofter som har med olika årstider att göra men här är det också så att våra egna referenser påverkar hur vi uppfattar en doft.

I december när de första förkylningarna brukar drabba oss, kanske doften av pepparkakor från en eterisk olja verkar lugnande och påminner oss om julfirande och ledighet.

När näsan är täppt och livet känns eländigt kan säkert lite eukalyptus olja pigga upp humöret och ge lite välbefinnande. Prova att sätta till några droppar av eterisk olja till din vanliga blomspruta och spraya lite runt hemma i de olika rummen. Bunkra upp lite oljor med citron, mint och pepparmint i förkylningstider.

Göra aromterapi själv med eteriska oljor.

Bli ett proffs hur du kan använda eteriska oljor för att ge andra och dig själv en välbehövlig och skön aromterapi. Vill du ge eller ha en äkta ekolisk behandling är det enda du behöver en bra olja som bas och den eteriska olja du föredrar. Klicklänk till mer information. Massera sedan kroppen, halsen och de ställen som du eller din gäst har smärtor med din doftolja och märk hur ett välbefinnade sprider sig.

Det kan vara en bra idé att lära sig vilka olika egenskaper eteriska oljor besitter före du startar din aromterapi. Det är tre eller fyra dofter du alltid bör ha hemma; Lavendel, rosmarin, jasmin och även pepparmint. Det går alldeles utmärkt att blanda olika dofter, men gör det i små mängder i början.

Man kan använda oljor som pepparmyntsolja och jasminolja som massageolja eller i badet. Tänk på att oljan är ett koncentrat och ska inte användas direkt på hud. Vid korrekt dosering är inte eteriska oljor vara farliga att använda.

Du hittar de bästa doftoljorna på lite olika sätt.

Ibland så kan man behöva lukta på en olja för att veta om man vill ha den. En del eteriska oljor med dofter som lavendel, rosmarin och jasmin är annars så kända så de behöver inte provluktas. Att söka leverantörer på Internet kan ge de billigaste priserna.