En spridarramp råder bot på mossan I trädgården

Hur funkar det att sprida järnsulfatpulver för att få dän mossa? Om man skaffar en mossa GTI alternativt en ejektordunk så är det ju inte så tufft att spraya på men den som vill blanda själv för billigaste järnsulfat pris eventuellt hellre använder den gamla hederliga vattenkannan. Med en spridarramp så kan detta fungera alldeles eminent.

Så funkar en spridarramp till vattenkannans pip

Det är enkelt nog att sätta en spridarramp på vattenkannans pip. Spridarrampen påminner en aning om de skrapor som man kan tillämpa i köket och för att städa fönster med. Spridaren kommer att sprida vattenblandningen på ett regelbundet sätt då man tippar på vattenkannan och tar sig fram över gräset.

bred utvattnare för vattenkanna

Detta är effektivt och enkelt men det är klart att man får tänka på att vattenkannan kan bli bra tung. Därjämte så får man ju gå många omgångar för att hantera en större gräsmatta. Detta är anledningen till att en del väljer att ta bort mossa med andra mossbekämpningsmedel som man sprider på enklare vis över gräset.

Sprid järnsulfat samt vatten på rätt sätt på gräset

För att du ska få bästa effekten med spridarrampen så är det avsevärt betydelsefullt att blandningen du har i kannan har korrekt järnsulfat dos det vill säga rätt balans mellan pulver samt vatten (100-200 gram järnsulfat till 10 liter). Här ska du åtfölja anvisningarna som finns på säcken alternativt burken noggrant.

Det är sällan intelligent att dra till med lite mer pulver därför att man tror att det då kommer att bli bättre resultat. Blanda noga så att var del vatten har pulver. Om du inte utför det här så kan behandlingen på vissa ställen av gräset bli alldeles meningslös.

Mixa rätt järnsulfat dos till din gräsmatta

Hur mycket järnvitriol kommer du att behöva till din gräsmatta? Detta beror förstås på hur mycket gräs du har. Men det rör sig inte om mer än någon skopa till 10 liter vatten, så kostsamt blir det inte och man kommer lång också med en mindre behållare pulver.

Fördelen med GTI är att man själv inte behöver tänka på hur mycket som ska blandas och att man får spridningen precis som när man vattnar med slangen. Nackdelen är att det är dyrt, man får 25 kg järnsulfat + ejektorflaska på allt-fraktfritt.se för vad en liter Mossa GTI kostar. Men de flesta kommer att inse precis hur man skall blanda så att det blir rätt dos även med vattenkannan, 100-200 gram järnsulfat till 10 liter vatten..

Spridarrampen är användbar men inte för samtliga

Före du beställer spridarrampen till din vattenkanna därför att avlägsna mossa i trädgården så ska du betänka om det här verkligen är rätt val för dig. Ifall du vet att du orkar med att gå runt med en full och halvfull 10 liters vattenkanna så kommer du att hantera jobbet.

För äldre personer och andra som inte har den fysik som krävs för den här typen av trädgårdsarbete så är en spridarramp inte ständigt den ultimata lösningen. Det blir helt enkelt för mödosamt att bära vattenkannan. Länk till mer info Mossa GTI är ett betydligt smidigare alternativ.