Aqvia kolsyresätter ditt vatten

Aqvia är namnet på de kolsyreprodukter som det stora gasföretaget Aga står för. Det var år 2008 som man introducerade den idag väldigt populära kolsyremaskinen Aqvia Exclusive vilken man hade lagt ned enorm omtanke på att göra både attraherande, lättanvänd samt miljövänlig. Man hade anlitat den kända formgivaren Eva Lilja, som förut samarbetat med andra stora företag som IKEA samt Alcro, för att formge och välja färgsättning på de fem annorlunda versionerna av den effektiva kolsyremaskinen man tog fram.

bubbelvatten smakersodastreamersodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Eva Lilja valde omsorgsfullt ut de fem färgerna som idag finns på Agas Aqvia kolsyremaskiner samt färgerna blev bäckmörkt, crème, brun, brandgul samt lime. Det finns en kulör här som matchar i var hem! Det är självklart blott en del av Aqvia kolsyremaskin som har kulör, resten är gjort i specialbehandlat, rostfritt stål som inte låter sej fläckas av osmickrande fingeravtryck.

I Sverige finns ett av världens renaste vatten direkt i kranen samt det njuter vi givetvis av igenom att kunna förlora opp ett glas kallt vatten och inmundiga direkt utan att oroa oss för några obehagliga konsekvenser eller märkliga bismaker. Vi skulle dock kunna njuta ännu mer av detta, och utnyttja det till både kolsyrat vatten och läsk genom att använda en kolsyremaskin.

Fördelarna med en egen kolsyremaskin är flera. I längden blir det mycket billigare att göra sin egen läsk samt sitt eget bordsvatten, men investeringen gör oxå att man slipper dra med sig en massa vatten hem från affären, vatten som vi ju, som sagt, har nästan gratis hemma i kökskranen. Den tredje avgörande faktorn handlar om miljön. Transporter av vatten samt läsk sliter enormt på miljön, genom att stora, tunga lastbilar leverar dessa drycker över hela Sverige, Europa samt världen. En egen kolsyremaskin är ett modernt val som passar alla från singel till barnfamiljer.

När det gäller aromer av bubbelvatten så finns det idag en lång rad annorlunda val. Dels kan man välja att krydda sitt vatten med endast smak, i elegans med Ramlösa och Vichy Nouveau. Detta matchar alla som vill dricka kalorifritt vatten. Aromhuset säljer 20 olika smaker för bordsvatten, alla med exklusiv och klar smak, men totalt fria från både sötningsmedel och socker. Aqvia gör oxå smaker för bordsvatten, fast har ett mindre sortiment.

För dricka är riktiga läskkoncentrat godast, ehuru det håller att göra läsk med saftkoncentrat också. Det kommer fler samt fler läskkoncentrat samt idag kan man finna både de med full sockerhalt, minskad sockerhalt och totalt sockerfria varianter. Alla är dock söta – ja.

För att ens vatten ska kunna kolsyras behövs en gaspatron och när man handlar en ny Aqvia kolsyremaskin så får man alltid åtminstone en patron på köpet. När den är slut, vilket den är efter att man har kolsyrat opp till 60 liter vatten, så kan man lämna in den hos sin återförsäljare mot en ny till ett reducerat peng. Aqvia kolsyrepatroner är på så vis bäst för både ett klimat samt börs.