Gräs samt tak kan behandlas med dunk gti

Det är både en dyr och tidskrävande procedur att motarbeta mossa. Men du kan faktiskt hushålla på både tid samt pengar ifall du väljer dunk gti som gör det så väldigt enklare att utbreda och som dessutom drar ned på behandlingstiden. Det här är en slags ejektorflaska som är enkel att använda sig av då man vill utbreda järnsulfat över gräsmattan alternativt på taket.

järnsulfat mot mossa

allt-fraktfritt.se finns en bra bild som visar en dunk gti, kallas ejektorspridare där.

Dags att vidtaga mossbekämpning på gräsmattan

Det är inte så underligt att det finns de som alls inte tar hand om mossan på gräset. Då man tänker sig att man tvingas ge sig ut och röja bort mossa och göra en massa annat arbetsamt så kanske man helt enkelt låtsas som att det regnar järnsulfat och glömmer det hela till efterträdande år.

Men med dunk gti så har man en mossa gti (järnsulfat 288 gram, resten vatten upp till 1 liter, man kan blanda själv för småpengar eller köpa färdigt) som är så ofattbar behändig. Man behöver ju endast ansluta slangen till dunken som har ejektorspridare. Vattnet som kommer från slangen blandas med dunkens innanmäte på ett väldigt smidigt sätt. Du sprayar på och går ut över gräset för att bli klar på nolltid!

En ejektorflaska gör att det faktiskt blir kul att processa gräset innan gödsling samt odling. Det här kan man därpå repetera till hösten för att hålla mossan i schack. Därutöver så kan man spara en hel del pengar på att kringgå dyra produkter som inte alls ger samma användarvänlighet.

Spara ejektorflaskan och blanda gödning med vatten samt spruta ut lika enkel. Eller andra medel som alg & Mögeltvätt, Fulstopp, Bensaltensid, tvättmedel. Vanligt tvättmedel för kläder, använt till biltvätt gör bilen renare än något bilschampo.

Taket är fullt av mossa, vad kan du göra åt det?

Det är inte bara gräset som drabbas av mossa. Man kan också behöva en Tak gti, Takrengöring Turbo alternativt Fulstopp Turbo för att fixa med takrengöring. Här får man även god tillämpning av att kunna spraya mer lösning då man använder sig av slangen och dunk gti. Det blir bra mycket säkrare då man kan stå på en position alternativt en skylift och spraya upp på taket istället för att klättra upp och ejakulera uppifrån och ner.

Man kan göra mer än bekämpa mossa med en bra spridardunk

När man är klar med järnsulfatbehandlingen så kan man använda en ejektorflaska till andra saker. Det går till exempel att fylla med rengöringsmedel (Bensaltensid dödar all påväxt samtidigt, Yes fungerar för bara rengöring, det finns mer) för att feja huset utvändigt eller möjligen förvalta gångar som har blivit jordiga och leriga. Har man långa plank så är det praktiskt att kunna spraya utan någon större möda.

Man kan också ta hand om gödningen som följer mossbekämpningen med detta verktyget. Därför skall man spara ejektordunken år från år. järnvitriol pris. Den stora fördelen med dunk gti är att man kommer åt större ytor på så kort tid. Det här har man ju användning av i olika situationer så detta är en produkt som är mycket bra att ha hemma i förrådet.

Ifall det är så att du icke är säker på om du klarar blandningen själv så är det bra att ha en dunk som gör jobbet åt dig. På detta vis så behöver du inte grubbla på om du har gjort för mycket alternativt för lite. Du vet att det blir alldeles lagom och det är endast att fortskrida med behandlingarna för att få en attraktiv trädgård samt ett tak utan mossa.