Citronsyra och vinsyra ser till att hemmet blir rent och fräscht

Det kan vara skadligt att nyttja farliga kemikalier vid städning. Då kan det vara bra mycket bättre att använda sig av citronsyra alternativt vinsyra för att få det fräscht och snyggt därhemma. Det här är naturliga syror som är minst lika effektiva som de kemikaliska produkterna som man får lägga ut dyra pengar för.

citronsyra

Men innan du skaffar en burk med syra så ska du vara väl medveten om hur du kan nyttja pulvret och även tänka på att också naturliga ämnen kan bli farliga om man får i sig för mycket av dem.

Städa maskiner i hemmet med citronsyra

Något som är otroligt med citronsyran är hur den fullkomligt äter upp smuts. Man får bort fett, kalk och annat som man inte vill ha på och i maskiner på ett så lätt sett. Ta en helt vanlig snabbkokare som exempel. Istället för att införskaffa farliga kemikalier för avkalkning så kan du nyttja citronsyra som du blandar i kokhett vatten i kokaren för att därefter låta det hela stå en stund.

OBS: man ska alltid handla livsmdelsgodkänd syra till allt som kommer i kontakt med mat eller dryck. Till allt egentligen, det här är så ren syra att den kan använda i drycker, godis, efterrätter med mera. Nämligen ätas och drickas.

Med vinsyra så får man en dylik verkan och man kan faktiskt få bort rostfläckar med vinsyran vilket inte är så dumt då man eventuellt har en maskin i köket som fungerar utmärkt men som ser rätt dyster ut för att den har börjat rosta. Med citronsyra tvättmaskin (ungefär 100 gram brukar räcka) mår fint av så blir det skinande fräscht igen och varenda dålig lukt går bort.

Diskmaskin: det är bara att hälla lite pulver i facket där du normalt sett lägger maskindiskpulver och köra igång med diskmaskinen tom från disk. Det här är effektiv diskmaskinrengöring och du bör omedelbart få en maskin som luktar gott och ser förnäm ut inuti återigen.

Man kan minsann även köra med citronsyra tvättmaskin blir finare av. Det är i stort sett likadan process (ungefär 100 gram citronsyra) och helt ofarligt för kommande tvätt.

Rent i badrummet utan farliga kemikalier

Ifall du hör till de som inte vill nyttja kemikalier i badrummet men samtidigt inser att något mer än vatten tvingas till för att få bort kalk och sådant som luktar illa så är citronsyran ett bra alternativ. Rent praktiskt så är det enbart att processa ytor som ska rengöras med syran och låta det hela stå ett tag. Skölj av och torka för ett utmärkt resultat.

Man kan till och med rengöra toaletten med syran. Häll en skvätt ned i toaletten och låt det hela verka en stund innan du tar fram toalettborsten därför att skrubba. Detta leder till en väldigt renare och snyggare toalettstol.

Angeläget att tänka på då du vill använda dig av citronsyran

Något som man kan glömma bort är att citronsyran är ett oerhört starkt medel även om det rör sig om en oförvanskad produkt. Ifall du rengör din vattenkokare så måste du se till att spola bort rester av citronsyra ordentligt innan du använder kokaren återigen. Ifall du får alltför mycket syra i dig så kan det resultera I illamående samt smärta i magen och det är inte roligt. Det här kan också vara bra att tänka på då du vill göra rent i diskmaskinen, kör den en gång extra därefter utan disk.

Det viktigaste är att icke uppförstora. Man måste inte använda mycket för att få den verkan som man är ute efter då man använder sig av den här syran.