Behandla mossan på rätt sätt så försvinner den

Kan man få en gräsmatta som påminner om greenen på golfbanan? För flera så är ju golfbanans fina område synonymt med det perfekta gräset, men det kan tyckas vara en svår uppgift att få den mossbeklädda tomten att ändra skepnad då man inte kan så mycket om trädgårdsskötsel.

järnsulfat mossa

Med järnsulfat mossa inte står ut med så kan man någorlunda fort komma till bukt med mossproblemet, men det gäller att tillämpa på rätt sätt och att åstadkomma en del andra saker som kommer att gagna gräsmattans fortsatta utveckling.

Avverka mossa med järnsulfat mossa inte står ut med

Innan du börjar förbereda för att få dän mossan med järnvitriol så ska du tänka på att en vanlig villagräsmatta består av olika grässorter. Detta gör att man inte kan förvänta att få samma vackra gröna ton som på golfbanan.

Men du kan förvänta att få bort mossa om du använder dig av järnsulfat mossa inte gillar. Detta ämnet gillas heller inte av sniglar och det är ju en bonus för den som inte vill få hungriga mördarsniglar i trädgården.

Med järnsulfat på gräsmattan innan gödsling så kan du få undan mossan och du kan se fram emot en järnvitriol verkan som även skänker ett grönare gräs. Det här skulle ju kunna ge ett resultat som påminner mer om greenen vilket inte är så befängt.

Viktiga saker att tänka på vad gäller gräs på tomten

Det finns mer än mossa att fundera på då man vill få en grann gräsmatta. Visst är det bra att införskaffa en järnsulfat säck alternativt en behändigare dunk (allt sånt finns på allt-fraktfritt.se) som man kan förena till vattenslangen och duscha gräset med, men du skall likaså se till att bearbeta gräsmattan på korrekt sätt.

Klipp inte gräset för kort. Tänk på att ge åtminstone 4 centimeter så att rotsystemet som finns under förblir starkt. Det är likaså bra att nyttja ett naturligt gödselmedel efter behandlingen med järnvitriol. Man kan gödsla under våren samt sommaren, men när hösten kommer så ska järnsulfatbehandlingen icke följas av gödsling.

Vägen till den perfekta gräsmattan är inspirerande

Något som kan vara bra att vara medveten om är att man ganska snabbt kan komma in i rätt tänk vad gäller gräsmattan. Då du börjar eliminera mossa med järnsulfat så kommer du på ett naturligt sätt också vidtaga andra bitar som gödsling och måhända också mossa på stenplattor. Mer information: På den här sajten mossa på stenplattor.

Det här är något som skänker stor glädje och dessutom inspiration. Du behöver inte lära dig allting på en dag, med tiden så förstår du mer om vad som krävs för att hålla gräset snyggt. Börja blanda järnsulfat och vatten idag och lär dig mer om hur du kan hålla gräset fräscht med sand imorgon.

Det kan även vara förståndigt att avskilja uppgiften med andra i hushållet. Om du tar vårens behandling mot mossa så kan någon annan sköta sommarens bestyr. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir stämmer mycket bra även på gräsmattan så engagera hela familjen i kampen mot mossan!