Behandla din pålle med msm häst kosttillskott

Är det möjligt att få en 20-årig häst att bli lika alert igen som när den var ung? Det anser vissa som har testat med msm till häst. Det är välkänt att svavel är betydelsefullt både för oss människor och för djur, men innan man börjar behandla hästen med metyl sulfonyl metan så ska man ta en titt på hästens allmänhälsa och även på kosten.

Vad är msm häst?

Rent praktiskt så är det så att msm häst är ett kosttillskott som består av organiskt svavel. Detta är ett ämne som leder, brosk och muskler behöver för att hålla sig i form. Om man inser att hästen har brist på detta ämnet så kan msm pulver häst vara till en hjälp. Det finns också msm hund som är till särskilt för hundar som lider av problem med leder samt med smidigheten.

MSM pulver Metylsulfonylmetan kosttillskott på allt-fraktfritt.seMSM pulver hälsokost från allt-fraktfritt.se i suverän medicinförpackningHög kvalitet MSM pulver metylsulfonylmetan

Svavel häst preparat finner man i hälsokostbutiker som också säljer msm för människor samt för andra djur. Det räcker att köpa en enkel burk med msm till häst för att starta behandla och betrakta ifall detta kan ge verkan.

Funkar det?

Att svavelpulver (metylsulfonylmetan) funkar mot problem med leder och muskler funkar vet vi redan. Frågan är emellertid om svavel tillskott är vad som behövs. Det gäller att fastställa att det faktiskt rör sig om svavelbrist innan man börjar behandla. De som säger att det rör sig om placeboeffekt har fel. En hund eller häst kan ju knappt bli friskare därför att den misstänker att det finns kosttillskott msm svavelpulver i fodret.

Det finns tillräckligt många häst- och hundägare som kan bestyrka att msm tillskotten rentav gjorde skillnad på problem och helhetshälsa. Den förebyggande effekten kan man alltid debattera, men då man ser att häst efter häst blir bättre av detta kosttillskott så finns det ju inte så mycket att prata om.

Om hästen snubblar

Ifall det är så att din häst snubblar och verkar ha besvär med leder och ben så ska du först och främst utreda vad detta beror på. Här är det ju även så att man tvingas tänka på säkerheten då hästen kan snubbla då du sitter i sadeln vilket kan få trista konsekvenser. En noggrann undersökning kostar mer än msm pulver till häst men det är ändå här som man ska börja.

Kost och kosttillskott

Kosttillskott är suveränt för både folk och djur och msm häst kan vara ett tillskott som man vill ge även om man inte ser någon särskild avsaknad i hästens normala kost. Om hästen får i sig tillräckligt med protein så bör den även få gott om svavel men för att ta reda på detta så måste man utföra en analys av grundfodret och det måhända kommer som en överraskning att det faktiskt är bristfälligt i vilket fall man bör uppgradera och kanske samtidigt ge msm till hästen för att komma upp i önskad nivå.

Idag finns det smarta kombinationer som exempelvis glukosamin och msm preparat, man kan även själv ge båda var för sig, som ger hästen precis det den behöver för att repa sig och må bättre igen. Det här är väl värt att testa msm häst, men givetvis efter det att man har undersökt att hästen inte lider av allvarligare hälsoproblem.