Bättre vin med garvsyra och tannin

Nuförtiden så finns det gott om humorinslag som har tagit namnet garvsyra men faktum är att den här syran har rätt så lite med shower att göra. Visst, den innehåller flera tanniner som är en mycket betydelsefull del i vin som naturligtvis vanligtvis serveras i underhållningssammanhang.

tanniner

Den goda smaken i vinet samt den sträva smaken i omogen frukt

Om du tar ett bett i en omogen frukt så får du en barsk smak i munnen. Den här smaken kommer från tannin som finns naturligt i skilda frukter som sharonfrukt såväl som i vindruvornas kärnor samt skal.

Tanniner vin utmärks av att de har gott om det goda tanninet som gör att smaken blir mer häftig och varmt sammandragande. När du dricker ett fint rödvin så känner du helt klart av tanninet. Garvsyran känns likaså i whisky samt cognac och kommer då från ekfaten alternativt tillsatta ekspån varifrån alkoholen extraherat syran.

Garvsyran är likaså en del av kaffe och te men inte överlägsen

Den garvsyra kaffe innehåller är icke dominant för det finns fler syror i kaffet som påverkar smaken. För att få ned surhetsgraden som de här syrorna bidrar till så kan man rosta hårdare för ett högre PH-värde.

Te som smakar strävt har tanniner som är PH-neutrala. Men det är centralt att förstå att te ej har garvsyra som är fallet i kaffe. Det är ej samma sak även om man känner den där sträva tanninsmaken då man tar en bägare te.

Gör ditt eget rödvin med bättre och fylligare smak

När det handlar om tanniner vin blir godare av så är det angeläget att man får korrekt sort. Detta är sådant som vintillverkare är högst medvetna om, och de är ingående med att nyttja sig av rätt sort av syra därför att erhålla korrekt smak på sina viner.

Det är likaså så att tanninet kan skänka en bättre effekt då vinet får mogna. När du väljer en vinsort som blir godare av att få stå och mogna till sig så kan du ofta se en slags sump i botten av flaskan. Klicka Nu för mera tannin info. Detta beror på tanninerna, men sumpen kommer inte att påverka vinets goda smak och man behöver ju ej intaga den.

Du kan tannin införskaffa i smarta förpackningar på tex. hembryggning.se och allt-fraktfritt.se som är lätta att skicka med post. Lägg till ditt eget vin för att få en bättre smak.

Det är avsevärt nyttigt att få i sig tanniner med jämna mellanrum

Tanninerna har blivit mycket populära på grund av vi idag vet att de sannerligen är bra för vår välbefinnande. Man har alltså förstått att garvsyra, det vill säga skilda typer av tanniner, kan motverka allvarliga sjukdomstillstånd som förkalkning av artärer. Man menar till och med att tanninerna skulle kunna vara med och hindra hjärtinfarkter.

Det finns undersökningar som har visat att tannin även kan ha en sårläkande effekt men det här är mindre viktigt för dig som tycker om vin och som kanske gör ditt eget. Tannin är följaktligen ett mycket angeläget ämne som bidrar till livskvalité.