Aromhusets Citron ger ens kolsyrade vatten smak av klassisk syrlighet

Förmodligen finns det ingen mer traditionell smak i kolsyrat vatten som citron. Aromhusets Citron ger vattnet fräsch smak av denna syrliga frukt som dessutom kan användas i allt från matlagning till te. Citron blandas också med fördel med andra smaker, för att t ex balansera upp sötma.

sodastreamer kolsyrat bordsvatten smakerläskvichyvattenmineralvatten

Citron är en smak vi använder till oerhört mycket. Under lång tid har vi låtit några citrondroppar samt skivor friska upp vårt vatten och lemonaden var en av de allra första läsksorterna. Man har kokt saft på citron och socker, också gjort marmelad, te och godsaker på denna syrliga frukt sedan urminnes tider.

När det handlar om smaksatt kolsyrade drycker så var citronen främst även där. I utlandet, där detta koncept inte är särskilt utspritt är det på många ställen den enda smaken man kan hitta på kolsyrat vatten.

Aromhuset har bland sina 16 skilda smakessenser självklart inkluderat Citron. Få smaker är så uppfriskande samt uppskattade, och dessutom variationsrika. Man kan ha Aromhusets Citron i allting från grädde till te alternativt matlagning, enbart fantasin sätter stopp. Citron fungerar dessutom oerhört fint ihop med andra smaker. Tillsammans med syrliga bär skapar den extra syrlighet och tillsammans med söta frukter skapar den en skön balans.

Vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten än naturellt och industrin är mäktig. Vi måste dricka vatten för att må bra och vi svenskar har förstått att det är både godare samt lättare att få i sig dagsransonen ifall den innehåller festliga bubblor och goda smaker. Det smaksatta kolsyrade vattnet var ett efterlängtat alternativ till de sötsliskiga läskedryckerna.

Aromhusets essenser innehåller inget socker, inga färgämnen samt inget sötningsmedel. Man slipper alltså bristfällig bismak, oro för vikt och välbefinnande och kan njuta av goda smaker, doserade efter egna önskemål utan dåligt samvete. Doseringen är lätt och görs med smakflaskans egen kapsyl alternativt med doseringspipett.

Thomas Ström, säljare för Aromhuset, rekommenderar att man testar att dosera 2 ml essens till var liter vatten. Då ska man få en smak som är tydligare än det man finner bland de smaksatta kolsyrade dryckerna i affär. Uppskattar man ringa smak så doserar man mindre, och vill man ha rikare smak så tar man i aningen mer. Essenserna är högkoncentrerade och varje flaska rymmer 30 ml.

Ström uppger vidare att Gert Strand AB, som står bakom Aromhusets smakessenser, söker nya återförsäljare. Produkterna är unika i sitt slag, både vad gäller varudeklaration och variation, och är efterlängtade på marknaden. Allt fler väljer att kolsyra sitt eget vatten därför att undfly draga litervis med vatten från affären och Aromhusets essenser funkar exakt lika bra i hemkolsyrat vatten som butiksköpt. Just Citron är en klassiker som absolut kommer att uppskattas.