Använd järnsulfat och ejektorflaska och bli av med sniglar och mossa i trädgården

Även ifall du är en skogsmulle i själen så kan du anse att mossa samt sniglar icke är så trevliga inslag i trädgården. Om du hade kunnat tala snigelspråket så hade du bett de små liven om att snigla sig bort till skogen och ta mossan med sig. Men nu får du nöja dig med en ejektorflaska och mossa gti alternativt Järnsulfat Turbo för att skrämma iväg både sniglarna samt mossan.

Järnsulfat skys av mossa såväl som av sniglar

Om du har insett att din trädgård håller på att förvandlas till ett parti vildmark där mossan har tagit över och sniglarna äter upp det lilla som finns i ditt trädgårdsland så ska du icke misströsta. Skaffa en ejektorflaska samt mossa gti (alternativt mixa 200-250 g järnsulfat och resten vatten upp till 1 liter) och börja spraya loss.

järnvitriol

När man sprayar en blandning av järnsulfat och vatten över mossan så kommer den att svartna samt förgås. Samtidigt så får man sniglar att lämna området för en trevligare trakt.

Det finns även de som hävdar att gräset blir grönare av svavel- och järnnäringen i den här behandlingen vilket kan bero på att det kan gro sig starkare då man ändrar marken som det växer i.

Det blir skojigt att röja mossa med en smidig spridningsdunk

Det blir sannerligen festligt att ta bort mossa då man kan kliva runt med en dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till. Man behöver inte själv blanda vatten och medel i en kanna och man kan bli klar med effektiv mossbekämpning på mycket kort tid.

OBS: järnsulfat löser sig icke i vatten (som säljarna ideligen påstår), det slammas i vatten. Således skakar man ejektordunken före användning och då och då under användningen. Även med färdigköpta produkter såsom Mossa GTI och Järnsulfat Turbo.

Rent praktiskt så behöver man ju bara hälla på det medel som man vill använda i ejektorflaskan och därefter spruta på. Blandningen av vatten och det koncentrat som man har i ejektordunken sker fullständigt automatiskt.

Ska man behandla ett stort område så är det faktiskt att förespråka att man gör detta med en smart dunk.

Taket har fått en ny färg då mossan breder ut sig som ett täcke på det

Det är klart att du tvingas eliminera mossan på taket! Det finns även tak gti, Fulstopp Turbo samt Takrent Turbo, som har samma fina verkan (utan att färga taket som järnsulfat gör) som den gti man kan använda på gräset. Om man låter mossan bli kvar på taket så finns det risk för sprickskador som kan resultera I fara för de som rör sig under taket såväl som skador på innertaket.

Med en god ejektorflaska så blir jobbet så väldigt enklare. Det här är också ekonomiskt då du slipper investera i dyra produkter eller betala ett proffs för att komma och utföra mossbekämpningen. Man kan inhandla en tom ejektorflaska billigt på allt-fraktfritt.se och därpå spruta vilket medel man vill. Bensaltensid tex. rengör taket samt dödar all påväxt, även osynliga, djupt rotade lavar och claudiosporum.

Det kan ta några timmar att hantera ett tak så det är inte jämt att förorda att ta mossbehandlingen på gräset samma dag som då man tar dän mossan på taket. Ifall man jobbar tillsammans med någon annan så kan det eventuellt funka men själv blir det väl mycket jobb på en dag. Klicklänk till ytterligare information.

Tänk på att utföra mossbekämpningen i din trädgård och på ditt tak en dag då det inte för mycket och det är tillfredsställande att vistas utomhus. Ifall det blåser på för hårt så riskerar du att få blandningen i ansiktet då du sprayar upp mot taknocken och det är inte skojig att gå runt på gräset och spraya då det är så kallt att man knappt kan andas.