Smaksätt ditt kolsyrade vatten tillsammans med citron

Title=Egengjort och smakrikt bordsvatten
Tags=kolsyrat vatten, kolsyremaskin
Category=1
UserCategories=kolsyrat vatten|bantning|viktminskning|socker|hembryggning|tips|nyheter|blogg|uncategorized
Content=Gör eget bordsvatten och spara slantar

Det är smidigare än vad man kan anta att framställa bordsvatten på egen hand. Man behöver en kolsyremaskin och bordsvattenaromer från Aromhuset, sedan är man färdig att sätta igång.

En flaska kolsyrat, smaksatt vatten som framställts hemma med det egna kranvattnet går på runt fem kronor litern, då är priset för kolsyran och bordsvattenaromen inräknad – vattnet i sig är ju i stort sett gratis. Vad kostar en liter kolsyrat, smaksatt Ramlösa, Loka, eller Vichy Nouveau? Inte fem kronor åtminstone – inte ens tio.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Visst kostar det en del att köpa hem en kolsyremaskin, men dricker man mycket kolsyrat vatten så har man inom kort tjänat in pengarna. Med hjälp av en kolsyremaskin kan man därtill tillverka egen läsk när suget smyger sig på, Aromhuset säljer också fantastiska läskkoncentrat som innehåller 80 % mindre socker än de flesta läsksorterna i butikerna, några är till och med fullständigt sockerfria.

Sätt smak på ditt hemgjorda bordsvatten hur du vill!

Åter till bordsvattnet. Smaksatt, kolsyrat vatten har exploderat i popularitet sedan det lanserades på marknaden i början av 2000-talet. Visst kunde man påträffa Vichy Nouveau med touch av citron också innan dess, men de många olika, ganska exotiska, smakerna har kommit i en rasande hastighet de senaste åren. Och det ÄR gott! Istället för sötsliskiga drycker kan man nu få avnjuta av subtila, uppfriskande smaker i frånvaro av adderad sötma, något som flera av oss minsann gillar.

I Aromhusets utbud av bordsvattenaromer ingår 22 skilda smaker

Aromhusets bordsvattenaromer inkluderar 22 olika smaker. Dessa går att blanda med varandra vilket leder till en uppsjö av möjliga smakkombinationer. Enbart fantasin sätter gränserna. Barnen brukar älska de mjuka frukt- och bärsmakerna såsom Jordgubbe, Blåbär, Banan samt Ananas, medan vuxna älskar Citron-Lime, Svart Vinbär, Granatäpple samt Pepparmint – jodå, pepparmint gör sig fantastiskt bra som smak på kolsyrat vatten!

När man väl har skaffat sig en kolsyremaskin, och väl valda bordsvattenaromer från Aromhuset så är det bara att köra igång, processen tar mindre än en minut! Man fyller flaskan med vatten och häller i den valda aromen/de valda aromerna. Doseringen som gäller för Aromhusets bordsvattenaromer är två ml per liter vatten, dvs. 2/3 av aromflaskans kork. När aromen och vattnet befinner sig i flaskan så fäster man flaskan i kolsyremaskinen och påbörjar kolsyreprocessen. Därefter serverar man de krispiga och utsökta bubblorna gärna med is eftersom kolsyra håller sig längre i låga temperaturer.

Billiga kolsyremaskiner i ditt varuhus

En kolsyremaskin kan man köpa i elektronikaffärer, men också i välsorterade varuhus såsom ICA samt COOP. Den kan kosta allt från några hundralappar till flera tusen men vanligtvis är de billiga fullt dugliga för hemmabruk. SodaStream är ett bra märke bland kolsyremaskiner.

En succé hos barnen!

Barnen blir vanligtvis jätteglada över en kolsyremaskin och ger med lätthet upp sötsliskig läsk i växling mot sockerfritt, men smaksatt bordsvatten om det innebär att de får deltaga och göra bordsvattnet själv. En utbildande och kul sak i köket!

Handla Aromhusets bordsvattenaromer på www.allt-fraktfritt.com!
Date=Range
Date1=2016-06-15
Date2=2016-06-21