Ska man processa gräset med ejektorflaska eller spridarbom?

För vissa så är arbetet i trädgården ett rent nöje medan andra ser det som ett nödvändigt ont. Oavsett om man är i trädgården därför att man vill alternativt för att man måste så kan det vara bra att överväga ifall man ska använda sig av en spridarbom eller en ejektorflaska därför att med järnvitriol processa mossa i gräsmattan.

järnvitriol

Så enkelt med spridarbom mot mossan som växer i gräset

Anledningen till att många väljer en spridarramp som man fäster på vattenkannan för att därefter enkelt stega runt på gräset är att detta fungerar bra på mindre ytor. Om man har en mindre trädgård som man vill behandla med det järnsulfat mossa icke klarar av så kan det gå lika bra med spridarbom som med en behändig mossa GTI flaska.

Enkelt är ett nyckelord eftersom det är väldigt angeläget att man gör något åt mossan innan man tar tag i nästa del med gräsmattegödsel. Ifall det blir för komplicerat att behandla mossan i gräset så kan det till slut bli så att man av ren lättja börjar dilla om att den egentligen är rätt förnäm som den är och att man ändå vill ha en naturtomt.

Fördelarna med en ejektorflaska är otaliga och attraktiva

Med enorm tomt så kan man ju inte säga att spridarrampen är det ultimata alternativet då man kommer att behöva ladda på vattenkannan och blanda järnsulfat med vatten många gånger för att täcka hela gräset. spridarramp vattenkanna. Även om spridarbommen är lätthanterlig och skänker god spridning så kan det kännas en aning omständligt att oupphörligen springa och fylla på med mer blandning.

Med en ejektorflaska som den man får med mossa GTI så är det så att man kopplar till trädgårdsslangen för att därpå låta blandningen hända i själva flaskan. På så vis så kan man knalla runt på stora ytor och få mer gjort på kortare tid. Detta är ju den perfekta lösningen för dig som inte tycker att det är så vidare trevligt att hålla på med gräset.

Kom ihåg att du kan dela trädgårdsarbetet med andra

Vad du ska välja kanhända även beror en aning på ekonomi men det ska sägas att det ej kommer att kosta så mycket mer med ejektorflaskan fastän den ger en så behändig lösning. En spridarbom kan man ju nyttja åtskilliga gånger, och faktum är att flera väljer att lägga till ejektorflaskan med bommen till vattenkannan. På så vis så kan man ju få fler personer i arbete i trädgården.

En sak är säker och det är att man alltid behöver ha bra redskap för att klara av arbetet med gräset. Ifall man ej har en bra vattenkanna med tillbehör så blir det lätt tröttsamt. Det är angeläget att ha en vattenslang som kommer åt I hela trädgården därför att gti dunk ska funka.