Silikonslangar är ett användbart slangmaterial som innehar fler annorlunda användningsområden

Silikonslangar

Att det blivit så populärt beror på dess unika egenskaper. Det är lätt att anpassa, stark och tåligt. Det leder exempelvis inte elektricitet samt tål både köld samt hetta. Silikon är även möjligt att alstra i flertalet olika former, det kan vara gel, smörja, fett alternativt som härdat.

Det är många branscher som upptäckt dess egenskaper och idag används det både i skönhetsindustrin som bröstimplantat och i bilindustrin. Silikonslangar vinner jordens underlag emot de mer traditionella varianterna eftersom de har så många fördelar, några av de där är:

Eget silikonslangbygge

Det finns många som älskar att tillbringa timmar i garaget och mecka. Både med gamla miljöförstörare men även att anlägga egna farkost. Dessa innehar fynd silikonslangarna eftersom de är så lätta att jobba med hjälp av. Du kan insätta de där i stort sett var som helst utan att ta hänsyn till temperatur eftersom silikonslangar tål både glöd samt köld.

Att silikonet är så lätt att kröka innebära att det går att rotera slangen samt boja den på annorlunda sätt utan att det påverkar prestandan på fordonet, så länge det inte är en böj som inte låter någon fluid rinna igenom alls. Den klara även av åtskilliga annorlunda ämnen utan att det fräter på slangen. Mer information här.

Silikon är Snyggare

Silikonslangar förekommer i de flesta kulörer samt är därför riktigt snygga att lämnas synliga. Många motorer, som på en motorcykel innehar alltid kylarslangen samt alla övriga komponenter synliga så helheten blir bättre med en matchande slang,

Silikonslang Sortiment

Det är enormt smidigt att finna de silikonslangar du är på jakt efter. De förekommer i alla böjningar och tjocklekar som kan tänkas.

Dessutom förekommer det många återförsäljare av silikonsslangar, både i butiker samt på internet. Silikonslangar klarar även av tryck samt kan därför även flytta luft.