Öka ditt intag av glukosamin

Produktionen av glukosamin, som krävs för rörligheten av kroppens leder och brosk, bidrar till produktionen av hyaluronsyra som har en smörjande effekt. Den höga viskositeten hos hyaluronsyran har en dämpande verkan och skyddar ledbrosk mot artrosskador. Strikt träning och stigande ålder kan dock medföra att broskcellerna inte producerar hyaluronsyran som de bör. Därför kan det vara läge att ta ett tillskott i form av glukosamin för att stoppa nötning på leder och brosk.

Det är en enorm fördel att glukosaminsulfat är ett kroppseget ämne och som inte påverkar andra former av medicinering. Det ger heller inga biverkningar.

Patienter med ringa utsträckning av knäartros kan erfara symtomlindring av kur med glukosaminsulfat. Också personer som har ledproblem av typen osteoartros har blivit fullt fria eller åtminstone upplevt minskade problem vid nyttjande av glukosamin.

Glukosamin är helt enkelt en del av ledväskans smörjämnen. Åtskilliga undersökningar har visat att ytterligare tillförsel av glukosamin tas upp av kroppen och kompletterar den kroppsegna produktionen. När glukosamin har jämförts med antiinflammatoriska preparat såsom ibuprofen och naproxen har glukosamin bidragit till bättre lindring av ledbesvär efter några veckors nyttjande. De antiinflammatoriska preparaten kan dessutom medföra biverkningar.

Glukosaminsulfat pulver, bra Glukosamin till bra pris.

I så kallade dubbelblindtester då effekten av glukosamin har testat i förhållande till placebopreparat så har glukosamin visat på uppenbar lindrande verkan angående plåga, flexibilitet och svullnad i leder som har skadat ledbrosk.

Vid ökat intag av glukosamin så tycks även produktionen av ledvätska samt ledbroskämnen tillta. För detaljerade fakta ämnet Gå till denna hemsida
I bästa fall innebär det att ett skadat ledbrosk kan bli fullkomligt återställt.