Med hjälp av en egen kolsyremaskin får du ditt vatten precis som du vill

Soda Vatten kan antingen utgöras ha naturliga salter och mineraler alternativt av tillsatser. Idag kallar vi ofta all sorts kolsyrat vatten utan smak för soda vatten och det är hur enkelt som helst att ordna till hemma med hjälp av en kolsyremaskin från t ex Soda Stream eller Wassermaxx.

sodavatten

Vi dricker idag mer kolsyrat vatten i form av t ex sodavatten, vichyvatten, Ramlösa och Loka än tidigare. De stora läskföretagen tjänar massor av pengar på att saluföra buteljerat bordsvatten till alla kolsyrefantaster runt om i Sverige – och övriga världen. Det är en gigantisk industri. Tyvärr får både våra plånböcker och vår miljö betala ett relativt högt pris för de underbara bubblorna i vårt soda vatten.

Transporterna av vatten samt läsk bidrar med en mängd avgaser som naturen inte kan bryta ner på ett bra sätt och rätt så raskt så förorenas vår luft och vårt vatten med en mängd giftiga avgaser. Lägg till allt avfall i form av flaskor och burkar som aldrig pantas och man inser omedelbart att det innebär en del lidande för att vi ska få vårt vatten som vi vill ha det – tillsammans med kolsyra och en aning smak.

I Sverige har vi tillgång till mycket vatten, och det är av oerhört hög kvalitet. Det är få länder förunnat denna skatt som vi allt för ofta tar förgiven och till och med glömmer bort. Man rekommenderar en vanlig individ att inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, och då dricker vi mycket hellre soda vatten alternativt smaksatt bordsvatten istället för normalt, slätt kranvatten.

Idag kan man dock förena dessa två! Man behöver inte göra avkall på sina älskade bubblor och den goda smaken endast för att man vill skydda miljön eller spara några slantar. Ifall man investerar i en kolsyremaskin så har man tillgång till vilken typ av vatten man vill, när som helst, dygnet runt. Man slipper därutöver släpa tunga flaskor vatten från affären och kassar fyllda med pantburkar i retur. Det bästa av allting är att man därtill bidrar till en renare värld. Man har helt enkelt allting att vinna.
Loka samt Ramlösa är två exempel på företag som gör gott, smaksatt bordsvatten och säljer väldigt fint ute i handeln. Ifall man köper hem lite olika bordsvattenaromer från t ex Aga alternativt Aromhuset, så kan man smaksätta sitt vatten med den stora fördelen att man själv kan avgöra precis hur mycket smak man vill ha i och att man kan göra sina egna favoritblandningar som eventuellt inte finns tillgängliga i de färdiga flaskorna.

En ny sodastreamer kostar mellan 500-2000 kronor – i runda slängar – och kommer oftast med alla tillbehör man behöver för att sätta igång att framställa sitt eget sodavatten. Det är således själva kolsyremaskinen, en gaspatron med kolsyra i och en eller ett par PET-flaskor. Köper man ett paketerbjudande för lite extra pengar så får man stundvis med smakprover eller andra extra komplement.

Så om man vill göra en insats för både sig själv och miljön så är det kanske en idé att investera i en kolsyremaskin. Man får därtill sitt soda vatten precis så som man vill ha det.