Med blodmjöl så får du god gödning och du kan avskräcka rådjur

Blodmjöl är en bra produkt trots sitt tämligen obehagliga namn, Har man besvär med rådjur och kaniner som tar sig in i trädgården och äter tulpaner, rosor och annat så kan man testa att avskräcka med en blodmjölsblandning.

Man framställer blodmjölet från blod som kommer från slakthus. Detta blodet är fullt av protein samt lättlösligt kväve. Pulvret passar fint som gödning till växter som sallad, spenat, kål och olika lökar. Också buskar samt träd mår bra av den här typen av gödning.

blodmjöl

OBS: köp en livsmedelsgodkänd produkt ifall du skall gödsla grönsaker du därpå skall inta. Då är järnet samt andra nyttigheter av likadan kvalitet som det pulver man använder till järntabletter och andra kosttillskott. Till prydnadsväcter kvittar det, en teknisk trädgårdskvalitet går fint.

Blodpulver används ofta som kosttillskott till hundar (finns på brahund.se) som behöver mer järn. Men pulvret kan också funka avskräckande på rådjur, möjligtvis till med bättre än vad det vanliga blodmjölet gör!

Använd benmjöl och blodmjöl som ett smart tillbehör till varandra

Det rekommenderas ideligen att man använder sig av både blodmjöl samt av benmjöl då man vill få förtjusande gödning i trädgården. Benmjölet har inte lika mycket kväve som blodmjölet men däremot en hel del fosfor vilket är fint. Benmjölet är bra som växtnäring till skilda typer av växter samt blodmjölet är särskilt bra till grödor som behöver snabbare näring.

Få till verkningsfull rådjursavskräckning med blodmjölet

Om det är så att Bambi ideligen kommer på besök och mumsar i rabatter och på unga fruktträd så måste man göra något åt detta. Blodmjölsblandningar kan ge verkningsfull rådjursavskräckning därför att rådjuren inte gillar blod-lukten.

Man kan göra detta på lite annorlunda vis. Dels så kan man helt enkelt fördela ut mjölet över rabatter och kring träd som ska skyddas och dels så kan man göra en blandning med (eller utan) ammoniak som man häller i en burk med hål alternativt doppar en påle i.

Burken eller pålen kan man sedan ställa ut bland buskar och i rabatter för att på så vis skrämma bort rådjur såväl som kaniner och harar som kommit för att äta frukost, lunch samt middag.

Det är inte besvärligt att göra en blandning med vatten (och om man vill med även ammoniak) men tänk på att det här är en smet som luktar riktigt dåligt. Även människor kan bli avskräckta! Om det regnar så kan man behöva iterera proceduren efter några veckor därför att lukten då kan ha försvunnit med regnet.

En stor fördel med den här avskräckningstekniken är att den är säker för människa och djur. Därjämte så är det känt att detta funkar fint. Man behöver således inte försöka förgifta rådjuren, skjuta av dem eller göra annat som kan störa grannar och andra djur som man inte störs av.

Det är heller inte speciellt kostsam att skaffa blodmjöl (finns bla. på allt-fraktfritt) samt andra ingredienser som man kan behöva för en riktigt stinkande blandning. Dubbelklicka nu för fullständig information från allt-fraktfritt.se. Man kan ju starta med att ställa ut käppar med oasisbitar för att sedan ladda på med mjöl. Med tiden lär man sig hur man håller rådjuren borta.