Måste man ta C-vitaminer som kosttillskott för att kringgå vitaminbrist?

Att äta kosttillskott har blivit allt mer normalt. Ifall man utesluter flertal matgrupper från sin diet så är det onekligen så att man även utesluter vitaminer och mineraler. Det finns avsevärt populära dieter där man icke får tillräckligt med C-vitaminer eftersom man undviker frukt.

På all-fraktfritt.se kan man köpa c vitamin som pulver mycket billigare än tabletter och är detsamma. Faktisk ännu renare då man inte behöver klibbmedel och släppmedel för att kunna pressa till tablett.

Ta C-vitaminer därför att må riktigt fint idag samt imorgon

Om du är bekymmersam för att du kanske lider av cvitaminbrist så ska du veta att du knappt riskerar skörbjugg. Det krävs allvarsam knapphet under en längre tid för att tänder ska börja falla ur munnen på en. Men man kan ju lida av andra symtom som kan uppkomma då man icke får i sig nog med C-vitamin.

askorbinsyra

De bästa kosttillskotten som du kan nyttja dig av för att må fint

Det finns de som hävdar att man ska satsa på kosttillskotten som består av salter av askorbinsyra som till exempel kalciumaskorbat. Det här kan vara bättre än fullkomligt vanliga tabletter med C-vitaminet eftersom man kan se en bättre verkning än med den vanliga askorbinsyran då kalciumaskorbatet tas upp av kroppen på ett effektivt vis.

Men det är klart att man kan observera bra effekt av annorlunda typer av C-vitamintillskott. Med C-vitaminbrus så kan man komma långt, och det här kan vara ett fint alternativ för den som tycker att det känns besvärligt att börja inta mer frukt och grönsaker. Klicklänk till mera information.

Kan man få i sig för mycket av C-vitaminet?

Ja, man kan råka ut för en c vitamin överdos ifall man får i sig överdriven av tabletter alternativt brus. Men det här betyder ej att man kommer att bli seriöst sjuk för överflödigt c vitamin följer med urinen ut ur kroppen.

Det finns varningar för att använda sig av överdriven av detta vitamin ifall man har problem med exempelvis njursten då det finns forskning som visar på att man kan få njursten av för höga doser av vitaminet.

Det rekommenderade intaget för vuxna ligger på 75 mg. Om man är gravid så kan man inmundiga 85 mg per dag och när man ammar så kan man stegra dosen till 100 mg.

Samtidigt skall man veta att upptäckaren av c vitaminet själv intog flera gram per dag och borde känna till bäst då han fick Nobelpriset. Cvitaminpiller brukar vara på 500 mg alternativt 1000 mg.

Något man ska vara aktsam med är det goda vitamingodiset som är till för barn. Ideligen så är det format exakt som vanligt godis men ifall barnet äter upp en hel burk genast så kan det vara farligt. Man bör uppsöka hjälp så snart som man upptäcker vad som har hänt och även vara redo på att detta kan leda till magont.

Rökare behöver extra c vitamin. Vid förkylning samt andra åkommer förbrukas c fort. Att ha tillräckligt med c kan förebygga sjukdom, blir man sjuk är det välkänt att man fort skall ta extra c vitamin, måhända 3-4 gram dag, till man blir kry.

Behöver man verkligen kosttillskotten ifall man äter frukt?

Det här är en god fråga och beror helt och hållet på vem man är och hur man äter i övrigt. Det är avsevärt sällsynt i Sverige med brist på C vitaminer eftersom det finns så pass gott om frukt och grönsaker året om. Under vissa perioder så eventuellt man har behov av lite mer och då är kosttillskotten en hjälp därför att man möjligtvis inte hela tiden kan inta så mycket frukt och grönsaker som krävs för att få i sig det dagliga behovet.