Lite absint till bjudningen uppskattas

Absint är en enormt omtalad dryck och har även förbjudits I somliga länder. I Sverige har man ständigt kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål samt malört. Men drycken har varit ganska populär under tidernas gång och det är ej alla som tycker om den ganska beska smaken.

absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under detta namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade faktiskt att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det förstås de som menar att konstnärer som Van Gogh troligtvis blev lite tokiga av att blanda sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan således bringa malört, tujon samt framställa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli knasig av detta.

Göra egna drinkar med absint med korrekt redskap

Tänk på att du behöver rätt redskap för att göra din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked för att få sötman i drycken. Ifall det ej blir en aning sött så är det besvärligt att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med korrekt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att imponera. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men detta blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du inte vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan faktiskt vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är inte absinten som är riskabel utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det minsann är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Om man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång av och till så är det fullständigt säkert att dricka men om man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch och middag så kan det bli bekymmer. Ytterligare info.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara aktsam när man dricker absint.