Kärlek samt järnsulfat leder till finare gräsmatta.

Det finns en i varje stad. Du vet precis vem som har den där perfekta gräsmattan som ser ut som en fet säng av mjukt gräs. Men visste du att du även kan få den här gräsmattan genom att tillämpa kärlek och tålamod, och genom att använda järnsulfat. Genom att börja använda järnsulfat mot mossa så kommer du att få en helt annan känsla för din trädgård samt mossa gräsmatta.

köpa spridardunk

Behandla gräsmattan med järnsulfat två gånger per år

Det krävs sannerligen inte mer än två behandlingar per år med järnsulfat för att se en skillnad. Under våren så är det dags att gödsla, men före du gödslar gräsmattan så bör du grunda med järnsulfatet (låt icke levande mossa ligga kvar) för att bli av med mossan före gödslingen.

Det här är något som samtliga trädgårdsexperter är väl medvetna om och något som du kan dra markant användning av. Vattna med järnsulfatblandning återigen någon gång i september. Det här kommer inte bara att vara bra mot mossa på gräsmattan, det kommer också att verka förebyggande mot svampsjukdomar.

Det är således inte så tidskrävande att bruka järnsulfat i gräsmattan och med mossa GTI, en ejektorflaska från allt-fraktfritt.se alternativt en praktisk spridarramp så blir det enormt enkelt att få till rätt järnsulfat dosering.

Har man en mycket kolossal tomt så kan det vara klokt att använda sig av en dunk (ejektorflaska som blandar koncentrat och vatten 1:20) som man enkelt kopplar till trädgårdsslangen för att på ett lätt sätt gå omkring och spraya gräset med blandningen.

Så visar du gräset din kärlek

Det kan självklart diskuteras ifall det verkligen stämmer att kärleksfull hantering av växter påverkar på ett positivt sätt men faktum är att det finns studier som visar på att plantor samt gröda växer bättre då man har en positiv inställning till dem.

Du behöver inte ha gröna händer och drömma om ängar och frodiga trädgårdsland för att visa din gräsmatta kärlek. Det faktum att du tar dig tid för att processa med järnsulfat och vatten är nog för att gräset ska uppfatta din positiva inställning.

När du ser resultaten av din omtanke så kommer du att uppskatta din trädgård ännu bättre och det blir till ett rent nöje att bilda ett individuellt program för behandling av ditt gräs. Du får med andra ord mycket större glädje av gräsmattan då du aktivt tar hand om den.

Med tålamod så kommer det att gå vägen

Något man icke får glömma bort är att järnsulfatbehandlingar inte är magiska. Beroende på hur ditt gräs ser ut, vad det växer på, och hur mycket mossa som finns så kan det ta mer eller mindre tid att bli av med mossan.

Men som regel är det hur lätt som helst för järnsulfatet är både en gräsnäring som skänker grönare gräs och dödar mossa inom några dygn, vanligtvis på 1 dygn.

Blanda järnsulfat med vatten, vattna ut järnsulfatet alternativt spraya ut det med ejektorflaska (alla prylar och järnsulfat finns att införskaffa på allt-fraktfritt.se, stundtals på prisad.se och på så oväntade ställen såsom hembryggning.se). Låt den svartnade döda mossan vara kvar, den multnar och blir näring till gräset. Få reda på mer här mossa i gräsmatta.

Med tålamod så kommer du längre. Måhända är det så att du får begripa att denna sommar inte kommer att komma med den perfekta gräsmattan men att du är på gynnsam väg tack vare rätt behandlingar.

Misströsta ej, satsa på bra järnsulfat för gräset och ta även reda på hur du ska gödsla, rengöra samt motverka ogräs i gräsmattan på korrekt sätt så att du tids nog får den där tjocka mattan som man mår så bra av att beskåda och vistas på.