Ifall du tillsätter lakritspulveri din kokkonst får du exklusivare mat.

Du ska veta om att du icke är solo ifall du råkar tycka om lakrits. Sverige är ett riktigt godisland och vi äter ofta godis med lakritssmak minst en gång i månaden. Det verkar bara vara här i Sverige vi är så inbitna på lakrits och det öppet för var och en att forska i saken. Det är lätt att tillsätta lakritspulver till såväl godis som bakverk och även mat.

lakritspulverlakritslakritsrotpulver

Testa att tillsätta lakritspulver till olika typer av saker du önskar ordna med lakrits.

Om man nu inte har ork att göra en egen dessert med lakritssmak finns alltid möjligheten att tugga på en lakritsrot. lakritspulver kommer från lakritsroten och är fullkomligt naturligt. Kombinationen av lakritspulvret och din saliv från munnen är det som ger den mycket specialla smaken av lakrits.

Att lakrits är extremt poppis som smak på glass vet du säkert och har redan provat, men även i bakverk och drinkar ökar det i populäritet. Är man lakritsfreak så längtar man efter lakritssmak hela tiden. Folk som bott utomlands en längre tid kan berätta. Lakritsen är det som man ber om då någon ska skicka tröstpaket från Sverige!

Testa att experimentera med lakrits hemma i ditt kök

Äkta lakrits produceras bland annat i Turkiet, Spanien och i Italien och det är själva roten som smakar lakrits. Av rå-lakritsen gör man först ett granulat och sedan olika pulver som kan användas på olika sätt i vår matlagning för att få fram den specialla smaken. Oavsett om man gör chokladbollar eller glass så är detta ett smakämne som kommer väl till pass.

Fundera på vilka olika bakverk, bakelser eller tårtor som du tror att en smakförhöjare som lakrits skulle passa till. Tyvärr är det dock så att några personer varje år förgiftas av lakrits. Det här kan hända om man överdriver kraftigt så var försiktigt och ös inte på hur som helst. Man behöver inte överdriva för lakritspulver är så pass starkt så lite räcker för att ge smak.

När det är dags att skapa sötsaker eller baka, var kan man inhandla lakritsspulver?

Mycket besvär för en liten påse, men om du har någon hälsokostbutik i närheten kan du prova där.

Lakritspulver finns att köpa på nätet till bra priser och kvalitet istället för den lilla påsen till stort besvär. Det enklaste och förmodligen det allra billigaste är att handla lakritspulver på nätet hos antingen allt-fraktfritt.se, prisad och Tradera har det ibland.

Kolla förpackningens Bäst före datum för lakritspulver har begränsad hållbarhet. Det fungerar inte bra att använda ett gammalt pulver. Beställ hem nytt pulver i god tid så det inte är slut när det är dags att baka eller starta godisfabriken igen.