Hur tar man hand om gräsmattan på ultimata sätt?

Våren kommer och det blir dags att ta hand om gräset. Innan man drar igång med gödsling och sprider nya frön så kan det vara klokt att behandla gräset mot mossa. Med dunk gti så är det här enkelt gjort, men en del väljer att mixa järnsulfat och vatten därför att fördela med spridarbom på vattenkanna. Vad är bäst?

järnvitriol

Med en enorm gräsmatta så är dunk gti ett korrekt bra val

Ifall det är så att man har en väldigt stor tomt så kan mossbekämpning gräsmatta mår bra av bli ett ganska arbetsamt uppdrag. Men nu behöver man inte ge sig ut och kämpa med mossrivare då det finns så smarta saker såsom dunk gti som man kopplar trädgårdsslangen till.

Blandningen sker automatiskt då man vrider på den tryckspruta inställning som finns på dunken så man behöver inte tänka på hur mycket vatten man ska ha till var skopa järnsulfat och det är ju onekligen väldigt praktiskt.

Nu får man förstås hålla i dunken då den inte funkar som en ryggspruta med dunk som man hänger på ryggen, men för de flesta så blir det här ändå enklare än att blanda personligen och köra med spridarbom på vattenkannan.

För mindre trädgårdar så kan en gängse vattenkanna vara allting som man behöver

Då du har en väldigt liten tomt så är det inte säkert att en användbar dunk gti blir den bästa lösningen. Med en spridarramp på vattenkannan så kan du hastigt samt effektivt bli färdig med mossbekämpningen. Det tar ej lång tid att stega runt då du blott behöver en full vattenkanna med järnsulfat och vatten för att få det hela gjort.

På allt-fraktfritt.se finns en video med spridarbommen och ett foto på Dunk GTI (ejektordunk). Ta en glimt, man ser skillnaden på spridardunken och spridarrampen för vattenkanna direkt.

Det är inte svårt att blanda järnsulfat själv. Följ enbart instruktionerna för hur mycket pulver (100-200 g till 10 liter vatten) du ska ha till det antal liter vatten som får plats i din vattenkanna, fäst spridarbommen och börja vattna gräset!

Då du behöver få dän mossan på taket

Om det är så att du dessutom har mossa på taket så är det bäst att använda en ejektordunk. Med tak gti, Fulstopp Turbo eller Takrent Turbo eller Bensaltensid i egen ejektordunk så kommer man åt på ett bättre sätt än ifall man försöker sig på en hemmagjord version med vattenkanna.

Det bästa är ju ifall du slipper klättra överallt på taket för att komma åt och då måste du ha bättre tryck än vad man får med vattenkannan.

Här är det också bra att kunna arbeta med trädgårdsslangen så att man kan röra sig fram och tillbaka längs taket för att spruta uppåt med vatten samt med järnsulfatfri lösning (järnsulfat färgar taket så medlen har benskalkonklorid som verksam ingrediens). var köper man järnsulfat.

Bra verktyg är angeläget då du vill sköta hus och trädgård

Oavsett ifall du vill stega runt med vattenkannan alternativt handla dunk gti (ejektordunk, spridardunk) så är det relevant att du väljer produkter med hög kvalitet. Det är icke festligt att fastna mitt i arbetsprocessen för att verktygen inte fungerar som de ska. Detta slipper du ifall du satsar på kvalitet från start. En bra spridarbom kan sannerligen användas I åtskilliga år.