Gott vatten på jobbet vinner samtliga på

För att överleva måste vi dricka vatten. Människokroppen består till mellan 60-80 % av vatten och vätskenivån tvingas fyllas på mycket regelbundet då den jämt sjunker när vi går på toa, svettas och till och med andas. Jorden vi bor på består till övervägande andel vatten och kallas i folkmun «den blå planeten» – av exakt denna anledning.

När vi befinner oss på jobbet – vilket för de flesta av oss innebär en stor del av dagen – så är vi vanligtvis för upptagna med våra arbetsuppgifter för att minnas att fylla på vätskenivån tillräckligt mycket. Kanske stressar vi, vilket sannerligen medför att vi förbrukar mer vatten, och många är vi som tar till kaffe när vi känner tröttheten smyga sig på.

smaksatt bubbelvattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Trötthet, matthet, slöhet, försämrad koncentration och lätt huvudvärk är vanligtvis indikationer på något så lättbotat som vätskebrist. Även intag av just kaffe – drycken vi tror ger oss energi – leder kvickt till vätskbrist då det är vätskedrivande, och får på så vis motsatt effekt i det långa loppet. Ifall man inte dricker nog med vatten så blir man också mer mottaglig för sjukdomar och virus så att se till att vätskebalansen hålls ger goda effekter på både lång samt kort sikt.

Detta börjar Sveriges uppdragsgivare få upp ögonen för och allt fler låter installera vattenautomater på jobbet. En vattenautomat är mycket mer inbjudande än en ordinär kran i ett trött litet fikarum. Moderna vattenautomater serverar måttligt kylt, friskt, krispigt vatten hela dagen lång och plötsligt blir det ett nöje att gå och fylla på vätskenivån med jämna mellanrum.

Många av dagens vattenautomater har två kranar, en med vanligt slätt vatten samt en med kolsyrat. Det kolsyrade vattnet ger många en ytterligare känsla av uppfriskning då det sticker skönt i mun och hals. Det är endast att se till handeln så är det uppenbart att vi svenskar minsann har lärt oss att älska våra bubblor.

En annan konkret trend när det gäller vatten är det enorma intresse vi svenskar har fått för smaksatt, kolsyrat vatten. I inget annat land i världen dricker man så mycket bubbelvatten med smak som här och utbudet som finns är jämförelsevis stort. Vi gillar smak och läskande bubblor, men vill finna hälsosamma alternativ till sockrig läsk.

Gert Strand AB saluför aromer för kolsyrat vatten genom varumärket Aromhuset sedan en tid tillbaka. De är fria från både socker samt sötningsämnen, men är på samma gång rika på smak. De har blivit oerhört populära bland privatpersoner och kan blandas i både köpt kolsyrat vatten samt hemkolsyrat. Det finns ungefär 20 annorlunda smaker, samtliga noggrant framtagna och avvägda.

Nu släpper Aromhuset sex av de populära smakerna i ny flaska. Den nya flaskan är avsedd att användas ihop med de vattenautomater som nämnts tidigare i texten. Flaskan rymmer betydligt mer än sin föregångare – hela 270 ml, mot de andras 30 – och är utrustad med en särskilt framtagen pump. Denna pump åstadkommer doseringen busenkel – ett pumptag för en vanlig 150 ml-plastmugg och 3-4 pumptag för att smaksätta en halv liter bubbelvatten.

Med Aromhusets smaker vid vattenautomaten på arbetet blir intresset för mindre, regelbundna vattenpauser ännu större, vilket bidrar till såväl härlig stämning som höjd prestationsförmåga och hållbar hälsa hos alla som arbetar.