Glukosamin lindrar din smärta och ökar rörligheten

Att ta kosttillskott som har glukosamin hjälper den som har svårighet med rörligheten och upplever att leder och brosk känns slitna. För att kroppen och dess flexibilitet ska funka som den borde så krävs nämligen produktion av glukosamin. Det är en del av ledväskans smörjande ämnen. Produktionen av glukosamin bidrar till produktion av hyaluronsyra, vilket är ett ämne som i sin tur skänker smörjande verkning för leder samt brosk.

En del personer upplever dock bekymmer med tanke på att hyaluronsyran inte produceras som den bör.

Viskositeten hos hyaluronsyran är väldigt hög och skyddar och har dämpande effekt på ledbrosk och artrosskador. Faktorer som påverkar produktionen av glukosamin till det sämre kan till exempel vara stigande ålder samt strikt träning. Dessa omständigheter kan innebära att broskcellerna hämmar sin tillverkning av hyaluronsyran. Kosttillskott innehållandes glukosamin har därför som uppgift att stävja alternativt lindra slitage på leder och brosk, och det är många människor som har upptäckt kosttillskottet.

Det finns massor fördelar med kosttillskott med glukosamin och ur många avseenden är det faktiskt en mirakulös behandling. Det ger till exempel inte några biverkningar och det påverkar heller inte övrig medicinering. Det beror på att glukosamin är ett naturligt kroppseget ämne. Således har det inte på något vis skadande effekter på människan.

Användning av kosttillskott med glukosamin kan medföra symptomlindring hos patienter med lindrig grad av knäartros. Därtill har människor med ledproblem av typen osteoartros beskrivit att smärta avtagit fullständig eller åtminstone att besvären lindrats avsevärt vid intag av kosttillskottet.

I enlighet med vetenskapliga studier har tillförsel av glukosamin kompletterande egenskaper på den kroppsegna och befintliga produktionen. Glukosamin påstår också mildra ledbesvär bättre än till exempel naproxen och ibuprofen efter ett par veckors användning. De antiinflammatoriska preparaten har därutöver visat tendenser att resultera i biverkningar.

Genom dubbelblindtester har effekten av glukosamin testats i förhållande till placebopreparat. Testerna har visat tydligt att det är lindrande för smärta, rörlighet och svullnad i leder nyponpulver och nyponskal ersätts av 100% glukosamin.

glukosamin hund

Produktionen av ledbrosksämnen och ledvätska verkar öka i samband med intaget av glukosamin. Vilket är någonting som faktiskt kan leda till att ett skadat ledbrosk kan bli helt å hållet återställt.