Fungerar järnvitriol bra på tryckimpregnerat trä eller ska man låta bli?

Anledningen till att man gärna behandlar trä med järnvitriol är att den här behandlingen tids nog leder till en yta som får en bedårande silverfärg och som ser ut som om den har behandlats av naturliga inslag av väder och vind. Man kan använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä men det rekommenderas att först och främst göra detta på obehandlat trä.

ogräs i gräsmattan

Med en järnvitriol fasad så får man grymma skuggeffekter för järnsulfaten kommer att påverka träet på annorlunda sätt beroende på det ljus som det utsätts för. Därmed så kan man se att huset får lite olika karaktär i annorlunda riktningar och det är det många som tycker om.

Bästa resultaten får man med rätt teknik

Något man inte ska glömma bort ifall man vill nyttja järnvitriol på tryckimpregnerat trä är att det evig är betydelsefullt att arbeta med korrekt teknik. Helst ska man behandla träpaneler före de monteras för att komma åt hela vägen runt och för att undvika svårighet med spill. Men det är inte så att man använder järnsulfat samt vatten för att ge träet extra skydd. Det handlar mer om estetik.

Frågan om hur snyggt det blir beror förstås på smak och på det trä som man behandlar. Om du har en lös bit av det tryckimpregnerade material som du vill måla på med järnvitriol på så kan det vara förståndigt att prova på denna bit.

Låt det hela ta lite tid för man ser inte genast vad som händer med träet. Det kan ta många veckor före man ser effekten, så var ute i god tid och testa innan hela fasaden behandlas.

Ifall järnvitriolen spiller på annat trämaterial

När man har snickrat ihop ett trä däck och sedan bygger ett snyggt staket av trä som man vill bearbeta med järnvitriol så är det enkelt hänt att medlet skvätter på verandagolvet. Resultatet blir fula fläckar som ser ut som om man har haft ett gäng fåglar på vistelse.

Vad gör man om man har spillt järnvitriol på trä? Ta fram Klorin och börja skura träet! Det här kommer att få bort fläckarna. Vill Du veta mer Klicka Här järnvitriol på tryckimpregnerat.
När det handlar om andra material så får man tänka på hur man applicerar järnsulfatet och hur man kan beskydda material som kan skadas av medlet före man sätter igång.

Det luriga med stänken är att det kan ta ett tag innan man ser vad som har hänt. Bra planering där man täcker sådant som ej får skadas är alltid smart.

Vad säger andra om att processa trä med järnvitriol?

Något som man kan ha gigantisk nytta av är att så många diskuterar det där med hemskötsel och bygge på nätet. Du kan vara förvissad på att det är flertal andra som har använt sig av järnvitriol fasad medel och det är kvickt gjort att ställa en fråga i ett forum online.

Det kan vara tufft att hitta Järnvitriol i mindre förpackning än säck men på allt-fraktfritt.se finns det i många olika storlekar och smart utrustning för annan tillämpning.

En del tycker att det här fungerar bra medan andra hävdar att det alls inte går att använda järnvitriol på tryckimpregnerat trä. Vem ska man tro på? Ta en djupare titt på vilken typ av trä det var, om man hade väntat tillräckligt länge innan man uttalade sig om resultat, och vem det är som säger vad innan du bestämmer dig för att utföra behandlingen hemma.