Fräscht vatten på jobbet ger alerta anställda

Friskt vatten på jobbet kan vara en chefs bästa investering. Vatten är nödvändigt åt alla levande organismer på jorden. Vatten är liv samt den definitivt största beståndsdelen såväl på jorden som i människokroppen. Vattnet fyller flera funktioner i kroppen som t ex: transport av näringsämnen samt slaggämnen, deltar i kemiska reaktioner, löser upp vitaminer, mineraler samt mindre molekyler, smörjer och dämpar stötar kring kroppens leder, reglerar kroppstemperaturen och hjälper till att hålla blodmängden i balans.

Ifall vi inte får i oss vatten så är ett av de tidigaste symtomen huvudvärk, trötthet, oförmåga att fokusera, aptitbortfall, rodnader i huden, ökad puls, darrighet, illamående, ökad kroppstemperatur och stickningar i musklerna m fl. Följaktligen är det väldigt viktigt att få i sig vatten på jobbet därför att över huvud taget kunna prestera och få någonting gjort.

Man ska komma ihåg att även ifall kaffe eventuellt är uppiggande, och för flera en nödvändig dryck för att orka jobba, så är det även vätskedrivande. Därför är det extra angeläget att dricka vatten regelbundet, för att hålla kroppen i balans. Även te driver vätska, medans juice är ett enastående komplement till vatten.

Allt fler får upp ögonen för vattnets egenskaper och hur betydelsefullt det är för ens prestationsförmåga. Flera chefer ställer in vattenkylare åt sina anställda. Att ha tillgång till färskt, kallt och friskt vatten i ens kontor alternativt korridor hjälper många att minnas att få i sig vätska. En annan sak som absolut muntrar upp på kontoret är en kolsyremaskin. På så sätt kan man på några sekunder få kolsyrat vatten, som till och med går att smaksätta, att släcka törsten samt hitta fokus med. För en chef är det en mycket liten investering för sina anställdas välmående.

Det finns flera annorlunda typer av vattenmaskiner, allting från plasttanker med rent, stilla vatten som byts ut när de tar slut, till fullfjädrade carbonatorer som installeras i diskbänken och ger kolsyrat vatten omedelbart ur kranen. Aga är ett av företagen som till ett hyfsat pris saluför carbonatorer. En annan typ av maskin som börjar bli allt mer populär är den som har två kranar, en med kolsyra samt en utan.

sodavatten

Kolsyrat vatten är på inget sätt mindre hälsosamt än stilla, det är endast aningen festligare. Det finns ytterligare metoder för att piffa till sitt vatten och det är med hjälp av smaksättare. Det finns många märken idag som producerar aromer för bordsvatten och vissa av dem består av varken socker alternativt sötningsmedel. När man har hällt upp sitt vatten i ett glas eller en flaska så använder man enbart en mindre doseringspipett och droppar ner den smak man för tillfället är sugen på och voila! Smakligt, kallt, friskt och läskande vatten som hjälper en att hålla sig alert på jobbet.

Visst kan man hålla sig till vanligt kranvatten också, men idag är vi ganska borskämda med gott, buteljerat vatten. Vi tar med oss små flaskor till jobbet, med dyrt vatten av rätt märke och smak, oavsett det är Loka, Ramlösa eller vichyvatten. Det kostar, är miljöovänligt och krångligt att släpa runt på. Smakligt vatten på jobbet gör verkligen stor skillnad!