Du har möjlighet vara miljömedveten och samtidigt blanda ditt eget snus med glycerin

Visste du att glycerin är en betydelsefull beståndsdel i snus? För det gäller icke endast smak och doft. När man gör eget snus är det förutom tobaken glycerin som ger pricken över i med förbättrad smak och längre hållbarhet. Glycerinet kommer att leda till att snuset konserveras på ett bra sätt och att det får sötma.

glycerin

Kan du observera skillnad på glycerin samt glycerol?

Man använder ju båda namnen glycerin och glycerol. Du vill nog inte riskera att det är två skilda produkter? Kärt barn har många namn. Namnet glycerin är numera ersatt av Glycerol.

Glycerol är en söt ganska tung trögflytande vätska med mycket hög kokpunkt. Man tillsätter glycerin till vin för att öka dess fyllighet.

Genom att det är fuktbevarande så avdunstar glycerin inte. Ett användningsområde där denna egenskap utnyttjas är i golvbrunnars vattenlås för att hindra vattnet i dem att avdunsta.

Man kan lösa upp glycerinet i vatten och i alkohol men det löses inte upp i olja. På samma sätt som glycerin har fuktighetsbevarande egenskaper vid snustillverkning används samma egenskaper för många hudvårdsprodukter.

Vid vintillverkning utnyttjar man glycerolens sötma och att den ger fyllighet till vinet. Den brukar också vara en del av oljor och fetter.

Om du ska köpa glycerol för att göra eget snus så är det viktigt att du väljer en variant som är godkänd för livsmedel. Det finns ju till exempel glycerol som man använder för att ta hand om gummi och som inte är till för förtäring.

Rätt typ av glycerinet i ditt snus då är du på den säkra sidan.

Glycerolens egenskaper gör att den används i väldigt många hygienprodukter. Att glycerol även har bakteriehämmande egenskaper utnyttjas till fullo exempelvis i munvatten. Med glycerin i snuset så får man den viktiga fuktbalansen som inte bara ser till att det förblir användbart utan också längre hållbarhet.
Rätt mängd och rätt glycerinpreparat är viktigt när man blandar sitt eget snus. Det gäller att hitta rätt blandningsförhållande för att få den perfekta balansen. Du kan experimentera men chansa inte. Om du är novis inom snustillverkning rekommenderar vi att du letar upp ett säkert och beprövat recept om snustillverkning.

Allt finns att skaffa billigast samt enklast online i dagsläget, så även glycerol.

glycerin hittar du bland annat på Tradera och Prisad. Klicka på denna länk nu för mer info. Finns alltid i många storlekar på hembryggning.se och allt-fraktfritt.se. Störst förpackningar, upp till 1 000 liter – 1 350 kg, har förmodligen sajten allt-fraktfritt.se

På detta vis så får du rätt produkt hemskickad så att du har den då du är redo för snustillverkningen. Betänk hur mycket du kommer att behöva så att du köper rätt mängd. Nu när du läst nästan hela artikeln så vet du att glycerol inte bara är för snustillverkning. Du blir glad av ditt goda snus och barnen blir glada av att du gör slime eller såpbubblor tillsammans med dem. Slime eller snus, det går lika bra!