Drick gott bordsvatten utan att förstöra dieten!

Allt fler går på sockerfria dieter

Enligt vissa dieter så är sockerintag fullkomligt uteslutet alternativt att det åtminstone finns en rekommendation om att minska kraftigt på intaget. Sockerfria dieter som LCHF, Atkins, Dukan och andra lågkolhydratsdieter har haft enormt genomslag de senaste åren och allt fler exkluderar sockret ur sin kost. Vissa ersätter sockret med sötningsmedel såsom Sucralose, Stevia eller Aspartam.

Begränsat dryckesutbud

Vad man dricker under en lågkolhydratsdiet bli direkt oerhört begränsat, visst blir maten även begränsad, men nya recept utvecklas oavbrutet och idag finns det recept gällande allt från pannkakor till bröd samt tårtor som inte har några kolhydrater att tala om i sig. Men drycken då? Vad kan man hälla i sig med gott samvete ifall man går på en diet som inte tillåter socker? Inte juice, inte läsk (bortsett från light förstås), inte saft…

Vatten är, som vi alla känner till, den i särklass nyttigaste drycken och ett intag på en-två liter per dag rekommenderas alla – utöver det man får i sig genom maten.

sodastreamer kolsyrat mineralvatten smakerläskeblaskvichyvattenmineralvatten

Svenskt kranvatten – nyttigaste drycken

Det svenska kranvattnet slår i stort sett allt annat vatten när det gäller vilket som är mest hälsosamt att intaga. Vi har sannerligen tur att ha så okomplicerad tillgång till rent vatten omedelbart ur våra kranar, det är inte alla förunnat. Kolsyrat vatten har de flesta emellertid inte tillgång till direkt ur kranen, trots att kolsyrekranar installeras i allt fler hushåll för varje år som går. Kolsyrat vatten får de flesta köpa från affären, om de inte har en kolsyremaskin hemma vill säga.

Kolsyrat vatten skänker frisk känsla

Kolsyrat vatten är fritt fram att intaga oavsett vilken diet man går på, kolsyran medför inga kalorier och därför heller inga kolhydrater. Att intaga kolsyrat vatten ger ofta en mycket festligare känsla än att dricka slätt vatten, därutöver är känslan av de krispiga bubblorna i munnen och svalg skönt uppfriskande. Många tycker också att kolsyrat vatten hjälper till med matsmältningen ifall man ätit en aning för mycket, så i samband med just måltid är bubbelvatten suveränt.

Många kolsyrade vattensorter har fått smak, ett koncept som omgående blev vida uppskattat. Svenskarna dricker massor av Ramlösa, Vichyvatten och Loka, som fått smak från friska, syrliga och mjuka smaker ur frukt- och bärriket. Det smaksatta, kolsyrade vattnet består av inget socker och heller inte sötningsmedel, så de är inte söta att dricka, de har enbart en svag smak av något gott.

Smaksätt ditt kolsyrade vatten med Aromhusets bordsvattenaromer

Om man kolsyrar sitt eget vatten i hemmet, så kan man sätta smak på det tillsammans med någon av Aromhusets 22 fantastiska smaker för bordsvatten. En liten flaska räcker till 15 liter vatten och smaksortimentet täcker alla spektrum. Traditionell, frisk Citron, len Banan, uppfriskande Pepparmint alternativt exotisk Cherimoya – du väljer! Sju av smakerna ur Aromhusets bordsvattenaromsortiment kan även köpas i stora 270 ml-flaskor.

Gert Strand AB heter företaget som ligger bakom Aromhusets framgångsrika bordsvattenaromer. De omfångsrika smakerna består av inget socker och heller inget sötningsmedel, så den som följer en sträng diet kan med gott samvete njuta av läcker dryck tack vare dessa produkter. Det är inte bara bantare som gynnas av Aromhusets bordsvattenaromer, utan samtliga som värdesätter ett hälsosamt liv utan socker samt onödiga tillsatser.

Köp dina bordsvattenaromer from Aromhuset via www.allt-fraktfritt.com.