Blodsockerbalans med hjälp av vietnamesisk kanel

Kassiakanel har länge varit i ropet för sina blodsockersänkande egenskaper, men nu visar sig vietnamesisk kanel ge ännu bättre effekt. Gert Strand AB lanserar kvalitetskanel från Vietnam till konkurrenskraftigt pris. Alla gynnas av sänkt blodsocker så prova själv och observera effekterna!

Vietnamesisk kanel och Saigonkanel är detsamma – kärt barn har många namn. Denna kanel har sitt ursprung, inte fullständigt otippat, från Vietnam – dock inte från Saigon, utan från landets centrala högland. Saigonkanel är nära besläktad med Kassiakanel, som är den kanel vi i regel hittar ute i handeln, men dess egenskaper är starkare på alla vis.

Om man äter Saigonkanel på daglig basis – en lagom dos verkar ligga på 2-4 gram per dag – så hämmas insulinutsöndringen. Detta ger en rad skilda goda effekter gällande hälsan, bland annat så spar man lite på sin bukspottskörtel, man undviker jobbiga blodsockertoppar och -dalar som bidrar till huvudvärk, koncentrationssvårigheter och oväntad utmattning, och glukosen i blodet bränns med större effektivitet.

Förhöjd insulinkänslighet kan uppnås på flera skilda vis, bland annat med hjälp av träning, Omega-3, Krom samt Linfröolja. Kanel ligger likaså där uppe i toppen och nu när prover genomförts på vietnamesisk kanel ökar statusen ytterligare.

Relevant att separera kanel från kanel

Om man gör kanel till ett dagligt inslag i kosten med syftet att främja blodsockerbalans så är det betydelsefullt att man har koll på vilken kanel som är den ultimata. Det finns lite olika typer att botanisera bland så en rask redovisning skadar inte:

• Ceylonkanel kallas ofta för «äkta kanel», den har lägst halt av kanelaldehyd, samt mild smak och doft. Ur blodsockersynpunkt är detta den «sämsta» sorten, men samtidigt bättre än ingenting.

• Kassiakanel är betydligt skarpare än Ceylonkanel, den är mörkare i färg och skarpare i smak och doft – och de blodsockerbalanserade egenskaperna är effektivare. Detta är kaneltypen vi normalt finner i affärerna.

• Vietnamesisk kanel, eller Saigonkanel, är en släkting till Kassiakanelen, men är än starkare än sin kusin. Det finns mellan 1-5 % essentiell olja i Saigonkanel och 25 % av denna innehåller det verksamma ämnet kanelaldehyd. Denna typ av kanel har visat sig förhöja förbränningen av blodsockret upp till 20 gånger, samtidigt som den också ökar insulinkänsligheten. Det är vietnamesisk kanel som Gert Strand AB har valt att implementera i sitt sortiment.

Insulinkänslighet och ketos

Saigonkanelen är en ren skatt åt hälsan. Kryddan har antibakteriella, antioxidantiska samt anticancerogena egenskaper, och dessutom verkar den stimulera ett ketogent tillstånd i kroppen.

Personer som inskränker sitt kolhydratintag till ett minimum, t ex anhängare till LCHF (Low Carb High Fat) eller Atkins, får snart ketoner som fundamentalt bränsle istället för glukos, och ett tillstånd av ketos är i sin tur optimalt för fettförbränning. Somliga har emellertid tufft att hamna i ketos, oavsett hur strikta de är med sitt kolhydratsintag, och i dessa fall har ett mindre intag av Saigonkanel visat sig skänka fantastisk effekt efter bara någon dag. Det hänger troligen ihop med en förhöjd insulinkänslighet som kommer efter intag av kanel. En tesked vietnamesisk kanel i morgonkaffet gynnar ett stabilt tillstånd av ketos. mat recept för bantning
.

Köp din Saigonkanel från Gert Strand AB så vet du att du får färsk vietnamesisk kanel i toppklass!