Aqvia Exclusive – en {kolsyremaskin|bubbelmaskin

Aqvia Exclusive heter den kolsyremaskin som med sin stilsäkra form revolutionerade kolsyremaskinsmarknaden när den lanserades år 2008. Aga ville skapa en kolsyremaskin som inte bara kolsyrar vatten effektivt, utan som oxå blir en attraherande inredningsdetalj i de nordiska hemmen. Man tog hjälp av den erkända designern Eva Lilja som designade samt färgsatte den exklusiva kolsyremaskinen Aqvia Exclusive i typiskt stilren, skandinavisk design med ädla, mjuka linjer och sober silverfärg. Designern valde också omsorgsfullt ut fem kulörer som fick pryda kolsyremaskinerna – créme, brunt, bäckmörkt, orange samt lime. Man ville att alla bo, oavsett färgtema samt andra preferenser skulle kunna finna en kolsyremaskin från Aqvia som passade in.

smaksatt vattenkolsyremaskin kolsyrat vatten

Aqvia Exclusive blev snabbt poppis samt tre år efter lanseringen kom en ny form som fick namnet Aqvia Balance. I stora drag är dessa två kolsyremaskiner enormt lika, men med annorlunda färgsättning, Balance håller i sobert vit med svarta detaljer.

Aqvia Exclusive är oerhört enkel att använda, man sätter i den tillhörande flaskan som man fyllt med kyligt kranvatten samt trycker på en knapp. På kortare tid än en minut har man läskande friskt kolsyrat vatten! Man kan ju också smaksätta sitt vatten om man föredrar det, eller mixa i läskkoncentrat för att göra dricka.

Det finns flera goda smaker att försöka och olika företag erbjuder olika kombinationer. Aqvia gör sina egna ciderkoncentrat och vattenessenser samt Sodastream har ett ganska brett utbud av läskkoncentrat. Man kan också testa att blanda saftkoncentrat i sitt kolsyrade vatten, det blir näsan som läsk.

Ett övrigt företag som har specialiserat sej på smaker för kolsyrade drycker är Aromhuset. Man började med bordsvattenaromer och har idag 20 annorlunda smaker i den kategorin. Dessutom har man lanserat läskkoncentrat som idag innehåller 14 annorlunda smaker, både sockrade samt sockerfria.

Vi dricker mer kolsyrade drycker än någonsin. Känslan som de små bubblorna ger när man dricker är kittlande samt uppfriskande, det känns som att de renar mun och anatomi på något fason, dessutom kan de hjälpa till att smälta maten när man har ätit. Aldrig tidigare har vi köpt så mycket Ramlösa, Vichy Nouveau, Coca-Cola och Sprite som vi gör idag samt dryckerna är ganska dyra om man tänker på att de faktiskt i själva verket blott innehåller vatten och eventuella smakämnen.

Det renaste samt färskaste vattnet har vi i våra kranar, dessutom är kranvattnet väldigt billigt i jämförelse med buteljerat vatten samt läsk. Har man en egen kolsyremaskin så sänker man dessa utgifter markant, då betalar man bara för kolsyrepatronen samt eventuella essenser.

Det är inte bara plånboken som blir frejdig av att man kolsyrar sitt eget vatten med en kolsyremaskin, det innebära oxå mindre miljöslitage då transporterna av buteljerade drycker minskar i frekvens med att folk kolsyrar sina egna drycker. Smakmässigt är det heller ingen skillnad.

Med en Aqvia Exclusive får man alltså en attraherande inredningspryl som stilmässigt ligger rätt både i tiden och på ett egen sätt, man får tillgång till färskt och fräscht bubbelvatten när man vill samt kan dessutom göra sina egna läskedrycker. Därjämte slår man med en Aqvia Exclusive ett futtig, men viktigt, art för miljön.