Vilka likheter finns det mellan bakpulver och bikarbonat?

Då man inser hur mycket man kan göra med bikarbonat så vill man omedelbart prova, men då man blott har en liten bakpulverburk hemma så kan man ju undra ifall det går att använda bakpulver istället för bikarbonat.

Problemet med den lilla burken är just att den är så liten, man behöver ofta en aning mer för att städa i badrum och kök med detta mirakelmedel. Men det finns också andra skillnader som kan vara fint att ha koll på.

halsbränna

Bakpulver för bakning och för annat som tvingas göras därhemma

När det gäller bakning så är det inte så dumt att ha bakpulver därhemma. Oavsett ifall man ska baka scones alternativt en aptitlig chokladkaka så kan man behöva en till två teskedar av bakpulvret för att erhålla god jäsning.

I bakpulvret så finns det natriumbikarbonat, syra och stärkelse. I praktiken så kan man jäsa en kaka endast med bikarbonatet men då ska det finnas något syrligt i smeten och man kan inte använda lika mycket som av bakpulvret.

Men vad är bikarbonat och är inte det här samma sak som bakpulver? Kärt barn har flera namn, och visst kan man säga att bakpulvret på sätt och vis är detsamma som natriumvätekarbonat alternativt E500 som är en annan benämning på detta salt.

I ren form så får man bättre effekt vid städning

Bakpulver bikarbonat är alltså en blandning av åtskilliga ingredienser medan natriumbikarbonatet är den förädla formen. Ifall du ska feja med ämnet så är det bäst att ha den förädla formen.

Du kommer självklart också att se effekt med pulvret som är till för bakningen och det kan hällas i avlopp samt användas i smet med attika för att får det fräscht. Men ultimata effekten får man med den rena formen som man även kan få i lite större förpackningar till ett fint pris.

Om du vill utföra en smet så är originalformen likaså bättre därför att den löses upp långsammare i vattnet så att du kan få korrekt konsistens på smeten som du därpå behandlar diskbänk, handfat och toalett med.

Det bästa är att ha bikarbonatet hemma för annorlunda behov

Förväxla inte natriumkarbonat och bikarbonat (natriumbikarbonat), det är 2 olika saker. Bägge finns på allt-fraktfritt.se samt i livsmedelskvalitet, vilket man alltid bör välja. bikarbonat halsbränna.

När man ser på skillnaderna på bikarbonat och bakpulver så inser man någorlunda snart att bikarbonatet är smartast att ha hemma. Har du det förädla saltet som både jäser och gör rent så ordnar allt sig. Du kan baka om än med en mindre mängd pulver och du kan få dän fläckar samt smuts. Omvänt sett så är det ej lika självfallet.

Därutöver så kan man använda bikarbonat på andra sätt som kan vara praktiska samt smidiga. Blek dina tänder, få bukt med salta uppstötningar samt bona silvret med samma förpackning natriumbikarbonat!

Om du är riktigt petig så kan du ju ha den där lilla burken med bakpulver för kakor och så en större förpackning med fräscht natriumvätebikarbonat för annat som städning samt kroppsvård. På så vis så kan du fixa det mesta därhemma!