Ta bort mossan effektivt I gräsmattan med mossmedel.

Det finns många annorlunda typer av medel som man kan använda för att processa en gräsmatta som angrips av mossa, ogräs och sniglar. Ett mossmedel som är väldigt populärt är järnvitriol som är till för gräsmattan. Har man dilemma med mossa i gräsmattan så kan det vara klokt att pröva med järnsulfat och vatten före man ger sig på andra metoder.

mossbekämpning utvvatnare bred för vattenkanna

Så använder man järnsulfat mot mossa i gräsmattan

Det är inte svårt att tillämpa järnsulfat mot mossa i gräsmattan. Allt man behöver är en burk alternativt dunk med järnvitriol som är till för det här och vatten. Moderna produkter såsom mossa gti gör det möjligt att foga en normal trädgårdsslang till dunken för att därefter fördela medlet över gräset.

En sådan ejektordunk kan man själv köpa på allt-fraktfritt.se och blanda eget koncentrat med 200-250 g järnsulfat per liter mix. Så köper man en hel säck järnsulfat på allt-fraktfritt.se till samma pris som 1 liter Mossa GTI kostar.

Man behandlar med järnsulfatet före det blir dags att gödsla gräset på våren och därpå så kan man köra ytterligare en omgång till hösten. Just när man ska processa beror lite på den sort av gräsmatta som man har. Här kan det vara bra att rådslå med ett trädgårdsproffs så att man får ut mesta möjliga av behandlingen.

Finns det faror med att vårda med järnsulfat i trädgård och inomhus?

Man ska alltid överväga hur kemiska behandlingar kommer att påverka den egna hälsan och miljön, och det är betydelsefullt att man tar reda på hur man ska använda sig av järnsulfat mot mossa i gräsmattan på ett säkert sätt.

För det första så är det relevant att vara medveten om att järnvitriolen inte är ett giftigt ämne utan ett salt och näring för gräset. Får man för mycket i sig så kan det förstås bli farligt men vid normal nyttjande där man blandar pulver med vatten så är det inte farligt.

Det är extra enastående att använda sig av ett flytande preparat så att man slipper utsättas för pulver som flyger runt. Inomhus så ska man vara en aning extra diskret och se till att vädra då man behandlar trä och möbler med järnsulfat.

Vi vill alla se snabba resultat samt ett snyggt gräs

Anledningen till att så många hyllar järnsulfat till gräsmattan för att bli av med mossa är att man ser så fina effekter av detta. Om man kombinerar järnsulfatbehandlingen med andra viktiga bitar såsom gödning samt rengöring så kan man undkomma stå med mossriven. Detta är viktigt. Klicka här för ytterligare information ta bort mossa på stenplattor.

Ifall det är angeläget med snabba resultat så borde man utse en produkt som består av järnsulfatet. Det här är ett av de effektivaste medel som finns på marknaden och är även ett näringsämne för gräs, och både proffs och lekmän använder sig av det.

Det är heller inte så dumt att gräset mår fint och blir grönare av att få en dos järnsulfat och att mördarsniglar inte tycker om det här medlet. På så vis så får man ett vackrare gräs som är snigelfritt och det är något som många uppskattar.

Om du vill bli av med mossväxten så bör du således välja järnvitriol (järnsulfat) mot mossa i gräsmattan och efteråt se till att du applicerar på korrekt sätt och vid korrekt tidpunkt för en välmående samt bedårande tomt.