Smaksatt vatten, lite näringsmässiga fakta

Det har skett en ökad efterfrågan efter smaksatt kolsyrat vatten, vilket beror på att allt fler insett betydelsen av en friskare livsstil och att många har en skepsis mot kranvatten.

Smaksatt vatten – de näringsmässiga fakta med efterfrågan på den sundare livsstil som går hand i hand med det ökade intresset för vad vi i själva verket äter samt dricker, de “näringsmässiga fakta” som finns på etiketterna av livsmedel samt drycker granskas som aldrig tidigare.

kolsyrat vatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

Men som du kan föreställa dig, utan att tvinga i dig något av diverse smaksatta vatten som vi dricker, finns det tämligen mycket att rapportera om.

Men producenterna vrider och vänder på märkningsreglerna som gör att du missar flera av detaljerna i vad som finns i drycken på etiketten och lite är det vad folk förväntar sig att se, även om de inte fullt ut förstår vad det hela innebär.

Ett av de mest påfallande exemplen är ändå Coca Cola med sitt budskap att en burk Coca Cola innehåller lika mycket socker som ett motsvarande glas innehållandes apelsinjuice (ungefär tio bitar socker).

Att samtidigt Coca Cola saknar allt vad vitaminer och mineraler som finns i fruktjuice väljer de att inte yttra något om.

Om du nu tycker att 10 bitar socker låter mycket – vilket det är – så kolla vad en Milkshake på MacDonalds består av, motsvarande sexton bitar socker av kolhydrater!

Allt fler inser vådan av att stoppa i sig en massa extra socker. Läskedryckstillverkarna lanserar då istället lightdrycker som istället består av sötningsmedel av tveksamma hälsoskäl.

Smaksatt kolsyrat vatten, vinner mer och mer mark som ersättare av de vanliga läskedryckerna.

Här i Sverige borde vi skatta oss speciellt lyckliga där vårt vanliga kranvatten kan vara renare än de flaskor med vatten som finns att inhandla i livsmedelshallarna.

Smaksatt vatten – ett mer hälsosamt val och med kravet på en sundare livsstil går det ökade intresset för vad vi i själva verket äter och dricker.

Konsumenter kollar alltmer sin mat och dryckesval baserade på näringsinnehåll och den näringsmässiga informationen på etiketterna som aldrig tidigare.

Konsumenter är även mer medvetna om vikten av vattentillförsel som en del av en hälsosam livsstil. Att hålla kroppen väl hydrerad förbättrar energinivåer, hjälper till att kassera toxiner från ditt system, och hjälper till att hålla huden ungdomlig.

Vatten, i motsats till klassiska kolsyrade drycker, juice, kaffe o.s.v. är kalori fri och har inga negativa egenskaper, men låt oss vara fullkomligt ärliga, det kan vara aningen trist.

Vatten som smaksatts med sockerfria aromer erbjuder alla fördelarna med rent vatten men med extra plus för att det smakar gott, och med så massa intressanta och spännande smaker som finns tillgängliga nu finns det alltid en smak som kan tilfresställa även den mest blaserade av provsmakare.

Bra smak, inga kalorier är ett självfallet alternativ för den hälsomedvetna konsumenten.