Personalen på jobber mer fokuserad med hjälp av smaksatt vatten

Det finns en tydlig hälsotrend som sprider sig runt om i Sverige samt resten av världen, framför allt de senaste åren. Man blir mer och mer vaksam med vad man äter, dricker och hur man lever sitt liv. De flesta inkluderar idag någon form av träning i sin vardag därför att hålla sina kroppar starka samt sina huvuden pigga.

En vital del i att hålla sig frisk och stark är att se till så att kroppens vattenförråd alltid är välfyllt. Våra kroppar består till en otroligt stor del av vatten och ingen levande organism på vår jord klarar sig utan denna genomskinliga, kemiska sammansättning. Som inaktiv behöver man inta mellan 1-2 liter vatten om dagen, men vid minsta aktivitet ska dosen ökas. Om det är varmare än vanligt, eller om man utsätts för stressande situationer så bör även intaget ökas då man genom svett förlorar betydligt mer vätska än man antar. Självfallet bör man även se till att inta mycket vatten när man tränar och i samband med intag av vätskedrivande drycker som kaffe eller te. Det är inte jämt man känner törst när man är på väg att bli uttorkad, men saker som torr mun/hy, spruckna läppar, huvudvärk och matthet är ofta tecken på att man måste inta mer vatten.

bubbelvatten smakersodastreamsodastreamer kolsyrat vattenbubbelvatten

På arbetsplatserna runt om i Sverige har man insett värdet av att de anställda har tillgång till friskt, lockande vatten dagen lång. Man installerar vattenautomater med både stilla och kolsyrat vatten – självfallet kylt! Arbetarna kan gå till vattenautomaten och ladda på en mindre plastkopp, en favoritmugg eller en halvlitersflaska att ta med bort till sin privata arbetsstation. Det blir ett litet avbrott från arbetsuppgifterna som skänker en chans att interagera med kollegor, sträcka på benen och viktigast av allting – fylla på sitt vätskeförråd. Man kommer vanligtvis åter till arbetet med klarare huvud och bättre fokus på sitt arbete.

Till dessa vattenautomater på arbetsplatserna har Aromhuset nu tagit fram smaker som kan blandas med hjälp av det kolsyrade vattnet. Vi uppskattar lite smak i vårt bubbelvatten – den trenden är konkret då det köps mer smaksatt kolsyrat vatten från affärerna idag än naturellt. Smakerna kommer i smarta pumpflaskor där ett pumptag är lagom till 15 ml kolsyrat vatten vilket är vad en plastmugg rymmer. Vill man fylla på en halvlitersflaska för att ta med sig till sin egen arbetsstation så är det lagom med 3-4 pumptag från aromflaskan.

Det finns nu sex skilda smaker bland de som är framtagna för vatten på jobbet-automater, de är: äpple, granatäpple, hallon, blåbär, persika och melon. Varje flaska består av 270 ml arom vilket räcker till ca 58 liter vatten ifall den doseras i enlighet med anvisningarna.

Aromhuset har med stor framgång även tagit fram aromer för smaksatt kolsyrat vatten för hemmabruk, dessa kommer i mindre flaskor om 30 ml, men finns i hela 16 mumsiga smaker. Det fina med Aromhusets smaker är att de varken består av socker eller någon form av kemiska sötningsmedel, de är till fullo fria från onödiga tillsatser och har inga kalorier. Det gör att de passar alla från diabetiker till barn och hälsomedvetna personer som vill hålla nere intaget av socker samt kemiska tillsatser.