Mjuk och lekfull smak av söt skumbanan – med Aromhusets essens

Nu kan man smaksätta sitt kolsyrade vatten tillsammans med smak av skumbanan! Smakessensen Banan blir barnens favorit i bubbelvattnet, kanske tillsammans med Toffee Kola. Eftersom essenserna är fullkomligt fria från socker så kan man njuta av smaskig smak av skumbanan utan oro för hälsa, vikt alternativt sockerchockar.

Smaken av banan förknippar vi vanligtvis med barndomen. Banan ges i mosad form till riktigt små barn och är praktisk att ge i sitt skal till en aning större barn. Smaken är söt och mjuk och passar därmed små barnmunnar fullständigt ypperligt. Dock brukar vi fortsätta att älska banan också upp i vuxen ålder. Banan som ingrediens i desserter är vanligt, exempelvis Marängsviss, Banana Split eller endast vanlig bananglass.

sodavatten

Aromhuset heter det märke av smakessenser för kolsyrat vatten som är framtaget av Gert Strand AB. Det finns 16 skilda smaker, däribland Banan. Samtliga 16 essenser är fria från socker och sötningsmedel och all sötma i essenserna kommer från de naturliga aromerna. Aromhusets Banan ger ens kolsyrade vatten söt och mjuk smak och kan med fördel också blandas tillsammans med andra smaker. Eftersom banan är en exotisk frukt passar den bra ihop med både Melon, Persika och Ananas, men även med Toffee Kola – då själva banansmaken är lite åt skumbananshållet. Det skojiga med Aromhusets essenser är att man kan mixa hur man vill och på så vis få fram smaker som annars inte går att hitta.

Smaksatt kolsyrat vatten har vunnit mycket mark bland oss svenskar på senare år, vi dricker idag mer smaksatt kolsyrat vatten är naturellt dito och utbudet har ökat omedelbart. Ändå tyckte Gert Strand att det fanns en avsaknad på varierad smakstyrka samt miljövänliga alternativ och fann lösningen med hjälp av sina essenser. Genom att själv smaksätta det kolsyrade vattnet väljer man precis hur mycket smak man vill ha i sitt vatten. Därtill fungerar Aromhusets essenser lika bra i hemkolsyrat vatten som i köpt sodavatten vilket gör att man kan välja det miljövänliga alternativet ifall man vill. Transporterna av kolsyrat vatten bidrar till otroliga mängder miljöutsläpp och det färdiga sodavattnet är mycket dyrt gentemot kranvatten som kolsyras hemma.

Flaskorna med essens till kolsyrat vatten från Aromhuset består av 30 ml arom. Strand rekommenderar att man blandar ungefär 2 ml essens i en liter vatten som utgångsläge. Efteråt kan man addera eller dra ifrån efter hur man vill att det ska smaka. Det färdiga smaksatta bubbelvatten man finner i affär har någorlunda klen smak, motsvarande ungefär 1 ml av Aromhusets essenser per liter vatten.

Man kan även använda Aromhusets Banan som smaksättare i annat, det är roligt att experimentera med smakerna i t ex grädde, yoghurt samt glass.

Man doserar aromerna med den lilla flaskans kapsyl som rymmer 3 ml, men en doseringspipett följer även med så att man kan dosera med ännu större precision. Det kan behövas om man t ex vill smaksätta en relativt liten mängd vatten.