Mineralvattnet Ramlösa är utmärkt för hälsan

Finns det massproducerat mineralvatten att föredra före vatten som man kolsyrat själv hemma? Det här är en fråga som man kan ställa sig och visst är det så att det finns kolsyrat vatten som säljs på tok för dyrt då det blott rör sig om kranvatten med kolsyra. Men Ramlösa är faktiskt lite utstickande och det rör sig om en dryck som har anor som stäcker sig långt tillbaka i tiden.

sodavatten

Få hälsan samt kraften åter med Ramlösa mineralvatten

Har du värk i magen, kolik, eller är du kanske aningen hysterisk? En gång i tiden så skickade man folk med den här typen av åkommor till Ramlösa hälsobrunn. Under det Dansk-svenska kriget så tog sig sjuka soldater till källan i södra Helsingborg därför att bli av med åkommor såsom legionärssjuka. År 1707 på Karl den tolftes 25-års dag så öppnades källan för allmänheten.

Något som är mycket gripande är att det är samma vatten som för 300 år sedan som tas från hälsokällan. Att vattnet blev så populärt var just för att man såg att det hade kurativ verkning. Folk vallfärdade till Ramlösa brunn för att råda bot på skilda åkommor.

Brunnsparken Ramlösa är även något som kan vara gott för hälsan för den är mycket vacker. Om du har vägarna förbi Helsingborg så ska du ta chansen att promenera i denna park, och eventuellt tar du en liten paus där du givetvis dricker några klunkar av drycken som kommer från samma plats!

Det är klart att det är bra att dricka vatten!

När man talar om det där med hälsoeffekter av att dricka kolsyrat vatten från en källa såsom Ramlösa brunn så måste man komma ihåg att vatten är otroligt bra för oss människor. Detta speciellt ifall man ersätter läsk samt saft med vattnet, som ju är sockerfritt samt kalorifritt.

När man köper mineralvatten eller gör det själv hemma så kan det leda till att man dricker mer än vad man annars hade gjort och då kan resultatet bli att man faktiskt mår bättre. Det behöver således inte vara så att det är själva Ramlösan som har magiska egenskaper utan helt enkelt så att man behöver dricka mer därför att må bra.

Ska man handla färdigt mineralvatten eller göra sitt eget?

Nu kan det självklart bli rätt kostsamt att dricka Ramlösa dygnet runt och vill man ha kolsyrat vatten tillgängligt så kan det vara klokt att satsa ekonomiskt i en kolsyramaskin. Klicka här för ytterligare information. Detta är ett lätt sätt att få godare bordsvatten på och likaså något som kan få barn att bli mer intresserade av att dricka nyttigt vatten.

Men det ena behöver ju inte utesluta det andra. Man kan ju ha en sodastreamer hemma och också köpa Ramlösan alltemellanåt. När flaskorna med butiksvattnet tar slut så är det inga problem för då gör man eget i ett nafs.

Eget bubbelvatten kan man, precis som Ramlösa gör, även smaksätta med Aromhuset smakessenser (kallas bordsvattenarom i handel på Tradera, allt-fraktfritt.se mfl.) och det är riktigt roligt.