Gå ner i vikt med Saigonkanel

Att vietnamesisk kanel är förträffligt för viktnedgång är något som vetenskapen börjar få fram klara bevis för. Gert Strand AB – företaget som rönt stora framgångar bland annat med hjälp av sina aromer för kaffe, vispgrädde samt bordsvatten – lanserar nu egen Saigonkanel av högsta kvalitet.

Saigonkanel minskar midjemåttet

Det går inte att med en enda mening beskriva varför Saigonkanel underlättar viktnedgång, för processen är någorlunda invecklad. Oavsett hur det går till så ger ett dagligt intag av 2-4 gram en betydligt effektivare förbränningsprocess – och det räcker som information för flera. Den som vill känna till mer kan dock fortsätta läsa.

Den vietnamesiska kanelen är den bästa

Saigonkanel är närbesläktad med Kassiakanel, dvs. den kanel som vi hittar i dagligvaruhandeln. Skillnaden mellan de två är trots det ganska markant. Att «kanel är nyttigt» har vi matats med sedan barndomen, men exakt vilka hälsofrämjande egenskaper denna utsökta krydda har är för de flesta vagt. Saigonkanel är kraftfullare än Kassiakanel, såväl i doft och smak som i färg och densitet, man kan dosera mycket mindre av sin Saigonkanel för att åstadkomma samma smak som man får med hjälp av normal dosering av den «vanliga kanelen».

Gå ner i fettmassa samtidigt som du ökar muskelmassan

Den som «vill gå ner i vikt» vill egentligen gå ner i fettmassa, att ha muskelmassa är enbart bra så det finns ingen anledning till att önska göra sig av med den och muskelvolym väger mer än fett. För att öka förbränningen av fett finns det mycket man kan utföra, träna och inta kolhydratsnålt är två effektiva metoder. Hög insulinkänslighet ger bättre förbränning, och hindrar blodsockret från att lagras i fettvävnaden, och det är bland annat här som Saigonkanel spelar en huvudsaklig funktion.

Höjer insulinkänsligheten

Saigonkanel höjer insulinkänsligheten och sänker därför utsöndringen av insulin i kroppen, vilket är perfekt för den som vill gå ner i fettmassa. Detta i sin tur påverkar sköldkörteln positivt med tanke på att den slipper slitas ut i förtid. Personer med diabetes har fått klart goda resultat av ett dagligt intag av kanel, och somliga har till och med fått reducera sin dagliga insulindos (i samråd med doktor).

Saigonkanel maximerar ketosen

Den som följer en kolhydratreducerad diet, som LCHF eller Atkins, bryr sig inte längre så mycket om att balansera sina blodsockernivåer eftersom de i stort sett hela tiden är låga. Kroppens fundamentala energikälla har blivit ketoner och tillståndet i kroppen kallas ketos. Om insulinkänsligheten är låg kan kroppen emellertid fortskrida att framställa för mycket insulin, fastän ingen eller oerhört lite glukos behöver tas om hand, detta kan hindra för en del att nå ultimat ketos oavsett hur mycket de kämpar.

Saigonkanel verkar vara till enorm hjälp i dessa fall eftersom den höjer insulinkänsligheten och därmed försätter kroppen i det fettförbrännande tillståndet ketos i frånvaro av någon större bantning med te
möda.

En flexibel krydda

Kanel är smakligt i kötträtter, som smaksättning i kaffet eller teet, på morgongröten eller som smaksättare i efterrätter. Handla Gert Strand AB:s kvalitetssäkrade Saigonkanel på www.allt-fraktfritt.com.